Český pohár na silnici Kalas Cup má sedm závodů

Český pohár na silnici Kalas Cup má sedm závodů

Datum vydání: 23.03.2018

Tradice i novinky, takový ​bude letošní ročník Českého poháru na silnici, nesoucí název KALAS CUP 2018.

Jak už název napovídá, generálním sponzorem celé soutěže bude společnost KALAS Sportswear, která bude mimo jiné oblékat také vedoucí závodníky dílčích soutěží.
 
Tradičním startem celé silniční tour bude jarní klasika Velká Bíteš-Brno-Velká Bíteš, která odstartuje seriál už tuto neděli. Organizátoři finišují své přípravy a nechtějí ponechat nic náhodě. Oproti ostatním závodům, které jsou termínově dále, mají nepatrnou nevýhodu a tou je hrozba špatného počasí.
„Silnice jsou po zimě rozbité, musíme se tedy ve spolupráci se Správou a údržbou silnic, spřátelených stavebních firem nebo svépomocí vypořádat s tímto problémem, který by jinak znamenal mnoho defektů, technických problémů či pádů,“ popisuje nástrahy jarního závodu ředitel Zdeněk Valenta.
Neměnné zůstávají také destinace dalších čtyř závodů. Výjimkou je Kyjovské Slovácko, které se vrací na původní trasu se stoupáním k vysílači ve Strážovicích a slibuje tak velmi zajímavou podívanou. Závod bude navíc velmi důležitý pro juniorskou kategorii, protože výsledky právě kyjovského závodu sehrají velkou roli v rozhodování o konečné nominaci na domácí Závod míru juniorů. Další změnou je pak trasa v Ostravě, která bude velmi členitá a tím i náročná. V neposlední řadě bude novinkou nejen trasou, ale i destinací, poslední závod v Židovicích, který sem zavítá vůbec poprvé. 
 

Závodníci budou v letošním roce opět bojovat o celkové vítězství v elitní kategorii, v kategorii do 23 let a v soutěži o nejlepšího nováčka a tým.
„Kromě vítězství v jednotlivých soutěžích, mají úspěchy v Českém poháru také přesah do národní reprezentace a jsou součástí nominačních kritérií pro vrcholné akce, kterými jsou mistrovství Evropy a světa,“ připomíná důležitost závodů předseda silniční komise a víceprezident pro sport Miroslav Poche.
Všichni průběžně vedoucí navíc budou odlišeni dresem lídra soutěže, a nejinak tomu bude i v mládežnické verzi KALAS CUPu.
„Plně si uvědomujeme, že podpora mládeže je důležitá nejen v silniční cyklistice. Sám jsem si prošel českým pohárem od žáků až po kategorii do 23 let a jsem rád, že nyní mohu zasáhnout do jeho dění i z pozice sponzoringu. Cílem odlišení vedoucího závodníka dresem pro lídra seriálu je přispět k boji o přední příčky, dát dětem motivaci a vzor. Vedoucí závodníci se takto odlišují i na všech důležitých světových akcích, počínaje třeba Tour de France. Chceme tedy nejen mládež, ale i ženy a elitní závodníky touto cestou ocenit za jejich práci odvedenou v tréninku a výkony předvedené na závodech KALAS CUPu,“ vysvětluje marketingový ředitel společnosti KALAS Sportswear a bývalý profesionální závodník František Raboň.
Pořadatelé samozřejmě mysleli i na všechny ostatní příznivce cyklistiky, a tak jsou ve stejné dny, jako konání KALAS CUPu 2018 naplánované i mládežnické, či v některých případech amatérské závody. V tradičních destinacích je pak postaráno také o kulturní program. 
 
Rozpis závodů:
 
25. 3. Velká Bíteš – Brno – Velká Bíteš
15. 4. Kyjovské Slovácko
21. 4. Visegrádská 4 Valtice
8. 5. Rokycany
16. 6. Blatná
26. 8. Ostrava
23. 9. Židovice
 
Zdroj a foto: TZ ČSC, foto: Jan Brychta

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí