Kadlec ovládl Kalas Cup v Kyjově

Kadlec ovládl Kalas Cup v Kyjově

Datum vydání: 19.04.2014

Velezkušený Milan Kadlec z týmu Dukla Praha opět dokázal, že věk nerozhoduje. Ve druhém dílu Českého poháru Kalas Cup v Kyjově, v závodu Na kole regionem Kyjovské Slovácko vybojoval prvenství a po třetím místu v úvodním závodu seriálu Brno - Velká Bíteš - Brno tak vykročil tím nejlepším způsobem k obhajobě svého celkového prvenství z minulé sezony. V dalším závodu již nastoupí v trikotu vedoucího jezdce pořadí.


Na start se opět postavilo početné pole 157 závodníků včetně zahraničních cyklistů z Polska, Slovenska a Rakouska, ale chyběl vítěz prvního závodu Slovinec Jan Tratnik.  Silní byli opět jezdci Polska a za Kadlecem se seřadili hned tři. Spurterský souboj s Kadlecem prohrál Pawel Bernas, ve spurtu o třetí místo porazil Adam Srachowiak Kamila Zielinského. Pátý dojel druhý český jezdec Jan Hirt ze stáje Etixx.
 
Žlutý dres pro vedoucího jezdce seriálu tak oblékl František Sisr z Dukly Praha, červený pro nejlepšího závodníka kategorie U23 patřil sice Sisrovi, ale oblékl jej Petr Hampl z Favoritu Brno. Již na 25. kilometru na větru z pelotonu odjelo devět závodníků v níž bylo hned kvarteto závodníků z polského týmu Mexxler a tři jezdci Dukly Praha, ale rychle byli dojeti. Na čele pelotonu byli nejčastěji vidět jezdci pražské Dukly. Pokusy o úniky byly hodně časté. Na konci třetího okruhu unikli Hampl a Jiří Hudeček (Symbio Cannondale). V polovině závodu je dojela šestice Zielinski, Tomáš Okrouhlický (Sparta Praha), Kadlec a Srachowiak. Pád znamenal konec nadějí pro Okrouhlického, jeho místo ve skupině zaujal Bernas.
 
Z pelotonu vyrazila za vedoucí skupinou trojice Jakub Kratochvíla, Tomáš Koudela (oba Gebruder Weiss) a Hirt a dostihli první jezdce, druhá skupina, kde jel i Sisr ztrácela minutu a půl a třicet kilometrů před cílem již dvě minuty, přesto dokázal Polák Patryk Stosz vedoucí skupinu samostatně dojet. Ujet zkoušeli Bernas a Srachowiak a vedoucí skupina se začala dělit, v čele zůstala pětice Bernas, Srachowiak, Kadlec, Hirt a Hudeček.
 
O další únik se pokusil Bernas, v nájezdu do závěrečného kola se o totéž pokusil Hirt a spolu s Kadlecem a Srachowiakem dojeli Bernase, o chvíli později vedoucí skupinu dostihl i Zielinski. V předposledním stoupání opětovně nastoupil Hirt a dva kilometry před cílem poodjela dvojice Bernas a Kadlec a malý náskok uhájila až do cíle. V cílovém kopci nastoupil Bernas a český jezdec trochu zaostal, ale poté si soupeře dojel a ve spurtu slavil.
"Týmově se nám dnes dařilo. Prvních pět kol to extrémně foukalo a kluci mi moc pomohli. A závěr jsme takticky zvládli excelentně. Poláky jsme eliminovali a hodně silný Bernas to zkusil z kopce, ale včas jsem zareagoval a pohlídal si jej. V závěrečném kopci jsem jej nechal trochu poodjet, aby mi nemohl jet v háku, ale držel si jej na takový odstup, na který jsem si věřil, že je sjedu. A ve spurtu jsem jasně vyhrál," řekl spokojený Milan Kadlec.

Výsledky:

 
1. Kadlec (Dukla Praha) 3:45:10, 2. Bernas stejný čas, 3. Srachowiak, 4. Zielinski (všichni Pol.), 5. Hirt (Etixx) všichni +26, 6. Hudeček (Symbio Cannondale), 7. Koudela oba +1:45, 8. Kratochvíla  (oba Gebrüder Weiss-Oberndorfer) +2:54, 9. Sisr (Dukla Praha) +3:07, 10. Hampl (Favorit Brno) +3:12.
 
U23:
1.Koudela, 2. Sisr, 3. Hampl.


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí