Juniorka Hanáková skončila na ME šestá

Juniorka Hanáková skončila na ME šestá

Datum vydání: 06.11.2022

Nejlepším českým výsledkem na evropském šampionátu v belgickém Namuru v dnešní úvodní den bylo šesté místo Eliška Hanákové v závodě juniorek. Mezi muži kate​gorie U23 dojel Matyáš Fiala na 24. místě. 

 

Úvodní závod absolvovaly na náročné rozbahněné trati juniorky a titul vybojovala favoritka Lauren Molengraafová z Nizozemí. Ta ovládla i dva úvodní podniky Světového poháru, ale dnes musela o zlato bojovat až do závěrečných metrů, když stříbrnou Italku Valentinu Corviovou porazila o pouhé tři vteřiny, bronz získala domácí Xaydee van Sineayová.

 

Česká šampionka Hanáková se od startu pohybovala mezi nejlepší sedmičkou startujících, a nakonec obsadila velmi solidní šestou příčku, dvanáctá skončila Vanda Dlasková, šestnáctá Karla Nováková a Kateřina Douděrová dojela na konci třetí desítky. 

"Závod to byl pro všechny holky ne úplně povedený. Někdy je to lepší, někdy horší. Hanáková a Dlasková zajely to, na co měly a šesté místo Hanákové rozhodně není špatné. Dlasková po dvouměsíční pauze zaviněné zraněním, zajela také slušně. Žádná z našich závodnic vyloženě nezklamala, ale ani nepředvedla excelentní výkon," zhodnotil vystoupení našich juniorek reprezentační trenér Petr Klouček.

Šance na dobrý výsledek v kategorii U23 mužů zmařil hned v úvodu pád, v němž se ocitli Matyáš Fiala a Patrik Černý.

"Oba tak v prvním kole jeli na samém chvostu startovního pole a na takto těžké trati je strašně složité se někam dopředu posunout," řekl Klouček. Pavla Jindřicha zase po slušném startu zbrzdily ve druhém kole technické problémy. 

Závod opanovali podle očekávání domácí Belgičané, ale nevyhrál největší favorit Thibau Nys, toho o šest vteřin předčil Emiel Verstrynge, třetí skončil Witse Meeussen.

 

Elitního závodu žen se žádná česká závodnice nezúčastnila. Zítra je na programu mistrovství závod juniorů, žen U23 a elitních mužů, kde česká reprezentace bude mít zástupce v každé kategori.

 

Výsledky:
 

Juniorky:
 

1. Molengraafová (Niz.) 36:55, 2. Corviová (It.) +3, 3. van Sineayová (Belg.) +14, 4. Fergusonová (Brit.) +48, 5. Mullerová (Fr.) +1:04, 6. E. Hanáková +1:17, ...12. Dlasková +2:21, 16. Nováková +2:57, 29. Douděrová (všechny ČR) +4:41.
 

Muži U23:
 

1. Verstrynge 51:40, 2. Nys +6, 3. W. Meeussen (všichni Belg.) +11, 4. Toneatti (It.) +15, 5. Ronhaar +35, 6. del Grosso (oba Niz.) +1:15, ...24. Fiala +5:10, 30. Černý +5:56, 40. Jindřich (všichni ČR) -3 kola.

 

Foto: Jan Brychta, zdroj: TZ ČSC


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Peter Sagan jel svůj poslední závod, vybojoval stříbrnou medaili na mistrovství Slovenska MTB
24.07.2024 | Kategorie: MTB

Peter Sagan na Slovenském mistrovství horských kol v Košicích obsadil druhé místo. Tento výsledek pravděpodobně znamenal jeho poslední profesionální závod. 

 
Sokolovská 24 MTB: 6. ročník – Mistrovství ČR na 24 hodin MTB
24.07.2024 | Kategorie: MTB, ostatní
Již po šesté se uskuteční oblíbený vytrvalostní závod Sokolovská 24 MTB.
Výsledky: MČR XCO Harrachov
20.07.2024 | Kategorie: MTB
Kompletní výsledková listina z MČR v Harrachově.
Giant představil nejnovější generaci svých gravel kol
18.07.2024 | Kategorie: MTB, cyklokros
Nová řada gravel kol je vybavena vnitřním vedením kabelů a integrovaným úložným prostorem pro vyšší rychlost a všestrannost.
Perfektní sportovní doplněk – prémiové samolepky na kolo
16.07.2024 | Kategorie: Komerční sdělení

Vítejte ve světě, kde váš cyklistický zážitek právě dostal novou dimenzi. StickersMakers vyrábí prémiové samolepky určené pro amatérské i profesionální sportovce.

» více novinek a videí