Juniorka Hanáková skončila na ME šestá

Juniorka Hanáková skončila na ME šestá

Datum vydání: 06.11.2022

Nejlepším českým výsledkem na evropském šampionátu v belgickém Namuru v dnešní úvodní den bylo šesté místo Eliška Hanákové v závodě juniorek. Mezi muži kate​gorie U23 dojel Matyáš Fiala na 24. místě. 

 

Úvodní závod absolvovaly na náročné rozbahněné trati juniorky a titul vybojovala favoritka Lauren Molengraafová z Nizozemí. Ta ovládla i dva úvodní podniky Světového poháru, ale dnes musela o zlato bojovat až do závěrečných metrů, když stříbrnou Italku Valentinu Corviovou porazila o pouhé tři vteřiny, bronz získala domácí Xaydee van Sineayová.

 

Česká šampionka Hanáková se od startu pohybovala mezi nejlepší sedmičkou startujících, a nakonec obsadila velmi solidní šestou příčku, dvanáctá skončila Vanda Dlasková, šestnáctá Karla Nováková a Kateřina Douděrová dojela na konci třetí desítky. 

"Závod to byl pro všechny holky ne úplně povedený. Někdy je to lepší, někdy horší. Hanáková a Dlasková zajely to, na co měly a šesté místo Hanákové rozhodně není špatné. Dlasková po dvouměsíční pauze zaviněné zraněním, zajela také slušně. Žádná z našich závodnic vyloženě nezklamala, ale ani nepředvedla excelentní výkon," zhodnotil vystoupení našich juniorek reprezentační trenér Petr Klouček.

Šance na dobrý výsledek v kategorii U23 mužů zmařil hned v úvodu pád, v němž se ocitli Matyáš Fiala a Patrik Černý.

"Oba tak v prvním kole jeli na samém chvostu startovního pole a na takto těžké trati je strašně složité se někam dopředu posunout," řekl Klouček. Pavla Jindřicha zase po slušném startu zbrzdily ve druhém kole technické problémy. 

Závod opanovali podle očekávání domácí Belgičané, ale nevyhrál největší favorit Thibau Nys, toho o šest vteřin předčil Emiel Verstrynge, třetí skončil Witse Meeussen.

 

Elitního závodu žen se žádná česká závodnice nezúčastnila. Zítra je na programu mistrovství závod juniorů, žen U23 a elitních mužů, kde česká reprezentace bude mít zástupce v každé kategori.

 

Výsledky:
 

Juniorky:
 

1. Molengraafová (Niz.) 36:55, 2. Corviová (It.) +3, 3. van Sineayová (Belg.) +14, 4. Fergusonová (Brit.) +48, 5. Mullerová (Fr.) +1:04, 6. E. Hanáková +1:17, ...12. Dlasková +2:21, 16. Nováková +2:57, 29. Douděrová (všechny ČR) +4:41.
 

Muži U23:
 

1. Verstrynge 51:40, 2. Nys +6, 3. W. Meeussen (všichni Belg.) +11, 4. Toneatti (It.) +15, 5. Ronhaar +35, 6. del Grosso (oba Niz.) +1:15, ...24. Fiala +5:10, 30. Černý +5:56, 40. Jindřich (všichni ČR) -3 kola.

 

Foto: Jan Brychta, zdroj: TZ ČSC


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí