O víkendu se strhne cyklokrosová bitva titánů!

Datum vydání: 27.01.2017

Belgicko-nizozemská bitva favoritů ostrá jak břitva a česká želízka v ohni už tento víkend v Lucembursku!      

Mistrovství světa v cyklokrosu se letos uskuteční v lucemburském městečku Biels (Belvaux) situovaném nedaleko francouzských hranic. A nejen cyklokrosoví fajnšmejkři ho vyhlížejí s obrovským napětím a očekáváním. V mužské elitní kategorii se proti sobě postaví dva největší favorité, s jejichž porovnáváním se zabývají cyklistická média už pěknou řádku týdnů. 

Obhájce světového titulu, belgický šampion a celkový vítěz Světového poháru Wout van Aert poměří své síly na vrcholné cyklokrosové akci s mistrem Nizozemska a světovým šampionem z roku 2015 Mathieu van der Poelem. Dva kohouti, kteří proti sobě přes média často brojí ostrými výroky, nicméně budou muset dávat velký pozor i na zadní vrátka. 

Do formy se totiž dostává i Van der Poelův krajan Lars van der Haar - stříbrný muž z loňského mistrovství světa, který přes zdravotní trable minulý týden suverénně vyhrál poslední díl Světového poháru v Hoogerheide. Velmi silný mohl být i úřadující mistr Evropy, Belgičan Toon Aerts, kdyby si na SP v italském Fiuggi neporanil rameno a se smutkem v očích nemusel ukončit sezonu.

Kartami by ale měli míchat také Němec Marcel Meisen, Nizozemec Corné van Kessel a Belgičané Kevin Pauwels, Tom Meeusen či Laurens Sweeck. Z českých závodníků by měl mít největší naději na umístění v top ten čerstvý mistr ČR - Michael Boroš

V ženské elitní kategorii bude mezi největší favoritky určitě patřit nizozemská národní šampionka a sedminásobná světová šampionka - Marianne Vosová - vítězka posledních tří dílů Světového poháru. Naděje českého fanouška v tomto závodě mohou směřovat hodně vysoko díky Kateřině Nash, třetí nejlepší ženě v celkovém zúčtování Světového poháru. 

V mužích kategorie U23 se měl přes pád na svěťáku v Hoogerheide představit i Adam Ťoupalík, za plného zdraví jeden z velkých favoritů. Bohužel, nejnovější lékařské
 vyšetření odhalilo vlásečnicovou prasklinku. Během týdne se Adam zkoušel dát zdravotně do pořádku, ale nepovedlo se. V Bielsu nicméně nebude chybět talentovaná Nikola Nosková, která pro nemoc vynechala Hoogerheide. 
 
Celkem by tedy v Lucembursku mělo startovat 19 Čechů - 13 mužů (5 v elite, 3 v U23 a 5 juniorů) a 6 žen - 2 v elitní kategorii a 4 v U23. 

Ženy elite:
 
Kateřina Nash, Pavla Havlíková.
 
Muži elite:
 
Michael Boroš, Jan Nesvadba, Tomáš Paprstka, Emil Hekele, Michal Malík.

Junioři:
 
Tomáš Kopecký, Jan Gavenda, Šimon Vaníček, Jakub Schierl, David Honzák – náhradník David Mikšaník.
 
Muži U23:
 
Daniel Mayer, Jonáš Březina, David Jarý.
 
Ženy U23:
 
Nikola Nosková, Jana Czeczinkarová, Martina Kukulová, Tereza Vaníčková.



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí