Je porážka Sagana cennější než vítězství v závodě?

Datum vydání: 26.03.2017

Peter Sagan i sportovní ředitel týmu Bora-Hansgrohe jsou zklamaní z třetího místa na Gent-Wevelgem. 

Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) se obhajoby loňského titulu nedočkal. V rozhodujících pasážích závodu, kdy bylo ale zároveň do cíle ještě relativně daleko, se totiž příliš dlouho poměrně nepochopitelně snažil jako jediný z tria uprchlíků (Sagan, Niki Terpstra/Quick Step Floors, Soren Kragh Andersen/Sunweb) dojet unikající belgickou dvojici - Grega van Avermaeta (BMC) a Jense Keukeleira (ORICA-Scott).

Nepochopitelně v tom smyslu, že oba jeho soupeři se mu zdráhali pomoci a sami tak přicházeli o šanci na vítězství. Přitom hlavní skupina byla za nimi ještě daleko. Možná právě na své lídry pro spurt (v případě Terpstry Fernando Gaviria a Tom Boonen, u Andersena Michael Matthews) oba mysleli. 

Hlavně v případě Terpstry a belgického týmu by však byla taková taktika minimálně zbytečně riskantní poté, co v jednu chvíli měli v první skupině tři jezdce (dále Zdeněk Štybar a Matteo Trentin) a současně nebezpečně rychle ujížděli všem Van Avermaet s Keukeleirem.

Sportovní ředitel německého Saganova zaměstnavatele po závodě poněkud otráveně namítl, že některým jde víc o to porazit jeho svěřence, než o vítězství:

“Začít taktizovat 15 kilometrů před cílem není cesta za vítězstvím v závodě. V současnosti to vypadá, že některým jde víc o to porazit Petra než zvítězit, ale to je cyklistika. Peter byl opět silný a po celou dobu měl situaci pod kontrolou až do oné chvíle... (kdy jeho soupeři začali taktizovat, pozn. red.).”

Samotného Sagana dnešek naopak zdravě naštval do nadcházejících dvou vrcholů sezony jarních klasik. 

“Nevím, co měl Terpstra v plánu, protože skočil do úniku, ale pak nechtěl makat... Co nadělám, nejsme týmoví parťáci, nemůžu pracovat za každého, akorát tak na ně, aby mě pak porazili ve sprintu. Nejsem zklamaný, jsem o to víc motivovaný. Když pořád vyhráváte, ztratíte motivaci. Teď jsem namotivovaný na to zase párkrát vyhrát.  Uvidíme, jak to půjde na Flandrech a Paříž - Roubaix."    





 
Rozhovor: oficiální stránky týmu Bora-Hansgrohe
 


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
» více novinek a videí