Jaroslav Kulhavý v týmu Česká spořitelna - Accolade

Jaroslav Kulhavý v týmu Česká spořitelna - Accolade

Datum vydání: 06.02.2021

Dvojnásobný olympijský medailista ​Jaroslav Kulhavý mění dres.


Po dvouletém intermezzu, kdy jezdil sám ve vlastním týmu se vrací zpátky do velkého mančaftu, v nadcházející sezoně bude jezdit v týmu Česká spořitelna - Accolade. Dnes to oficiálně oznámil manažer týmu Radim Kořínek a Brand Activation lídr České spořitelny Radomil Štumpa a dodává:

„Česká spořitelna je v pozici generálního partnera týmu již od roku 1994. Za těchto 28 let se v našem týmu prostřídala řada skvělých bikerů, kteří získali mnoho cenných trofejí. Máme proto velkou radost z toho, že můžeme v našem týmu přivítat jednu z největších světových hvězd horské cyklistiky Jardu Kulhavého, který získal v kategorii MTB ocenění nejvyšší a pomůže nám tak podpořit náš nový program Sportujeme se spořkou, kam spadá celá řada projektů vč. našeho týmu. Společně s Tomášem, Matoušem a Markem budou tvořit velmi silný tým.“

“Jsem rád, že jsem zpátky v týmu s tak velkou historií a zázemím. Po loňsku jsem se rozmýšlel, jestli vůbec budu pokračovat, sezona 2020 měla být poslední, ale kvůli pandemii proběhla jen tak napůl. V takové situaci mi proto přišla škoda skončit. S Radimem Kořínkem a jeho týmem jsme dlouhodobě měli několik společných partnerů, jako například Česká spořitelna, Specialized, Nutrend. Já jsem do týmu přivedl některé své partnery jako Kalas Sportswear nebo Best of British cars. Takže je to takové logické vyústění naší spolupráce i partnerů,“ uvedl šestatřicetiletý Kulhavý, jenž plánuje závodit ještě minimálně v letošním roce. Cross country, v němž získal nejvíce svých vavřínů, však staví na druhou kolej. 

“Vznikl světový maratonský seriál a samostatný maratonský ranking, takže se otevírají nové možnosti, kde bych mohl uspět já i celý tým. Takže to všechno začalo dávat ještě větší smysl a na sezonu se moc těším. S Matoušem Ulmanem jsem už jel Brasil Ride a Epic Israel. Sedli jsme si jak výkonově, tak lidsky. Cross country budu jezdit už jen minimálně a pouze v Česku, rád bych ještě jednou zažil Nové Město na Moravě s diváky,” sdělil Jaroslav, jenž dal tak najevo, že účast na své páté olympiádě nevidí reálně.

“Máme jedno startovní místo a jednoznačně nejlepším Čechem je aktuálně Ondra Cink, nemůžu se na to upínat, musím se soustředit na jiné reálnější cíle,” dodává.

“Járův příchod do týmu vyplynul naprosto přirozeně, jsme na to patřičně pyšní, že máme v týmu takovou osobnost. Hledal motivaci potom všem, co dokázal a Jardu nová spolupráce hodně nakopla, zvlášť, když vznikl nový maratonský seriál a bodování,” okomentoval příchod nejslavnějšího českého bikera do týmu Radim Kořínek.

“Ve spolupráci s Českou spořitelnou se blížíme ke třiceti letům, což je neuvěřitelný. Do nové sezony vstupujeme opravdu s velkými ambicemi, protože jsme se zaregistrovali jako UCI team. Na podzim jsme s Matoušem Ulmanem a Tomášem Višňovským řešili co dál a shodli jsme se na tom, že posuneme naše snažení o laťku výš. Kromě Jardy jsme vzali do kádru také zkušeného maratonce  Marka Rauchfusse, takže myslím, že budeme hodně vidět.”


Jaroslav Kulhavý se měl poprvé v novém dresu představit na etapovém závodě Mediterranean Epic ve Španělsku už příští týden. Ze známých důvodů se však odsouvá.

“Závodní program se bude skládat většinou z maratonů a etapáků, původně už příští týden jsme měli startovat na prvním závodě sezony Mediterranean Epic, ale ten přesunuli na konec března. Těžko teď říct, kdy začneme. Pak by měla být Andalucía Bike Race a 4 Islands, které se kryjí, takže se možná zúčastníme obou etapáků zároveň. Rádi bychom objeli celý seriál závodů ve světové maratonské sérii, etapáky Epic Israel, Cape Epic nebo Brasil Ride. A do toho pochopitelně domácí maratony a seriál Kolo pro život,” přiblížil Jaroslav svůj program.

“Cítím se teď dobře, mám za sebou dva tréninkové kempy bez nějaké zásadní nemoci. Doufám, že to tak bude pokračovat i nadále, až začnu makat na intenzitě, kde mi to poslední roky tělo nedovolilo a vracelo zpátky. Snad jsem už letos nastavenej tak, že to převálcuju a bude to fungovat. Otázkou je, kdy to vlastně všechno začne fungovat.”

Složení týmu:

  • Jaroslav Kulhavý
  • Matouš Ulman
  • Marek Rauchfuss
  • Tomáš Višňovský
  • Josef Hladík
  • Jan Reiner
  • Kateřina Drhová
  • Manažer - Radim Kořínek
  • Mechanik - Ondřej Šenk
  • Sportovní ředitel - Jaroslav Purmenský
  • Sportovní ředitel - Pavel Padrnos 
​Zdroj a foto: TZ Jan Němec

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Cape Epic 2024: Stošek s Vakočem vstupují do elitní desítky
18.03.2024 | Kategorie: MTB
Jihoafrická republika hostí legendární závod Cape Epic pro dvojice na horských kolech, a první etapa již nabídla napínavé souboje na trati dlouhé 88km s převýšením 2450m.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (18. 3 - 24. 3. 2024)
18.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne.
Cape Epic 2024: Prolog ovládli Schurter s Finim, Stošek s Vakočem obsadili 15. místo
17.03.2024 | Kategorie: MTB
Ve sluncem rozpálené Jihoafrické republiky se rozpoutal další ročník tradičního etapového závodu Cape Epic dvojic na horských kolech. V pelotonu, který se vydal na neúprosnou pouť vyprahlou krajinou, nechybí ani tři české dvojice.
Specialized představil novou generaci svého XC modelu Epic
13.03.2024 | Kategorie: MTB

Když se podíváme na současný trh s horskými koly, je zřejmé, že Specialized Epic 8 je výjimečným přírůstkem, který přináší nejen výkon, ale i inovace, které jsou v souladu s nejnovějšími trendy v cyklistice.

AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (11. 3 - 17. 3. 2024)
11.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
 

Začátek nového týdne znamená další vlnu slev! Opět jsme tento týden nelenili a připravili jsme si pro Vás další přehled slev. Ať už máte jakékoliv přání, naše výběry Vám pomohou najít skvělé produkty a zároveň ušetřit peníze.

 
» více novinek a videí