Jan Škarnitzl je po operaci!

Jan Škarnitzl je po operaci!

Datum vydání: 18.02.2020

Český reprezentant a olympionik Jan Škarnitzl v pondělí absolvoval plánované vyšetření zlomeniny.


V matacarpu pravé ruky a na základě rozhodnutí lékařského týmu Reprezentace horských kol se ihned podrobil operaci ve Fakultní nemocnici v Motole.

 

Jan Škarnitzl se zranil v závěrečné etapě závodu horských kol v Řecku, absolvoval ošetření a fixaci zlomeniny v nemocnici v Aténách a následně se předčasně vrátil zpět do České republiky, kde podstoupil další vyšetření s lékaři české bikové reprezentace.

 „Na základě dnešního vyšetření a s ohledem na co nejrychlejší návrat Honzy zpět do tréninku, jsme se rozhodli pro operaci,“ vysvětluje MUDr. Jan Kryl, člen lékařského týmu Reprezentace MTB.

„Vše proběhlo bez problémů, kost je zpevněná dlahou se 7 šrouby, Honzu pravděpodobně pustíme v úterý domů a podle dalších kontrolních vyšetření se domluvíme na formě a postupném návratu zpět do tréninku,“ doplňuje Dr. Jan Kryl.

Je potřeba zmínit, že tým lékařů Reprezentace MTB vedený Prof. MUDr. Janem Štulíkem, CSc. už uspokojivě vyřešil celou řadu podobných případů. Šikovnýma rukama motolských lékařů prošel například olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý, mistr světa Michal Prokop, paralympijský vítěz Jiří Ježek nebo silničář Petr Vakoč po vážném úrazu páteře.

„Ahoj, právě jsem se probudil z narkózy, jsem ok…,“ informoval Jan Škarnitzl telefonicky reprezentačního trenéra Viktora Zapletala a zároveň děkoval za řadu povzbudivých reakcí a zpráv od fanoušků a přátel, což rádi zprostředkováváme.


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí