Jan Hirt míří do Astany!

Jan Hirt míří do Astany!

Datum vydání: 14.08.2017

Česká kolonie ve World Tour se rozrostla o dalšího závodníka!

Přestup českého cyklisty Jana Hirta je považován za hotovou věc. Hirt odchází ze současného působiště, prokontinentální polské stáje CCC Sprandi Polkowice, do kazašské World Tour stáje Astana, kde podepsal smlouvu na dva roky (2018 a 2019).

Jan Hirt je tak po Reném Andrlem, Janu Hruškovi a Romanu Kreuzigerovi čtvrtým Čechem v historii stáje, který by oblékl tento trikot. 

„Jan Hirt je mladá a rychle postupující generace. V posledních dvou letech jeho vývoj opravdu zaujal, když se na Giro d'Italia ukázal jeho velký potenciál pro závody Grand Tour. Jsem si jist, že Jan bude pro náš tým velkým přínosem a postup do úrovně WorldTour mu pomůže udělat velký krok vpřed v jeho profesionální kariéře,“ komentoval přestup generální manažer týmu Astana, Alexandr Vinokurov. 

Kariéra šestadvacetiletého cyklisty nabrala strmou křivku od průlomového vítězství na etapáku Okolo Rakouska v roce 2016. Letos dokončil kvalitně obsazený etapák Okolo Chorvatska na třetím místě a hlavně zářil na Giru, kde díky vysoce kvalitním a konzistentním výkonům v horách vyválčil celkové dvanácté místo. 

Jednalo se nejen o suverénně nejlepší počin jezdců ze stájí závodících na divokou kartu, ale taky o historicky třetí nejlepší výsledek českého závodníka na italské Grand Tour. 


 

Příspěvek sdílený Luca Fumagalli (@fuma_44),


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (22.4-28.4.2024)
21.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
V novém týdnu Vám opět přinášíme svěží dávku výhod a jedinečných příležitostí! Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
» více novinek a videí