Jakub Otruba osmý v časovce na Mistrovství Evropy

Jakub Otruba osmý v časovce na Mistrovství Evropy

Datum vydání: 08.08.2019

V holandském Alkmaaru včera vypuklo M​istrovství Evropy v silniční cyklistice, které bylo tradičně zahájeno časovkami.

Na start se první den konání postavily juniorské kategorie a premiéru si odbyla také nová disciplína, kterou byla smíšená časovka tříčlenných družstev. Dnes už přišly na řadu závodníci a závodnice do 23 let a elitní kategorie mužů a žen.

Nejlepšího umístění včera, pomineme-li časovku smíšených družstev, dosáhla juniorka Kristýna Burlová, která byla klasifikována jako šestnáctá a na vítězku ztratila přesně dvě minuty. Tereza Obořilová obsadila 42. místo. Mezi juniory byl z dvojice startujících českých závodníků úspěšnější Pavel Bittner, který skončil dvacátý, mistr republiky v této disciplíně Jakub Ťoupalík zajel 43. čas. Ve smíšené časovce družstev obsadil český tým sedmou příčku, a to ve složení Jakub Otruba, Jan Bárta, Michal Schlegel, Jarmila Machačová, Tereza Korvasová a Nikola Bajgerová. 



Druhý den evropského šampionátu zahájily závodnice U23, kde se české reprezentantky Markéta Hájková a Nikola Bajgerová umístily na 25., respektive 26. místě.


Následoval závod mužů stejné kategorie, kde dosáhl velmi dobrého výsledku Jakub Otruba, kterého dělilo od medaile třicet sekund a skončil osmý. Michal Rotter, který byl v loňském roce ještě juniorem, obsadil 46. příčku. Mezi ženami skončila úřadující mistryně republiky Tereza Korvasová 27. a Jarmila Machačová skončila jen dvě příčky za ní. Náročný program pak završili muži elite, tam si z pohledu českého týmu vedl nejlépe Jan Bárta, když zajel patnáctý nejlepší čas, Michal Schlegel skončil čtyřiadvacátý. 

Při časovce rozhoduje každý detail, o výsledku mnohdy rozhodnou maličkosti. Výrazného výsledku jsme sice nedosáhli, v každé kategorii jsme ale měli na startu dva zástupce, aby tu nasbírali co nejvíce zkušeností a příležitost dostali hlavně mladí závodníci. Právě z takových zkušeností totiž mohou v budoucnu čerpat. Rád bych však vyzdvihl výkon Kuby Otruby, který opět potvrdil, že patří do užší špičky ve své kategorii a velmi dobře zajel i Honza Bárta, kterému do první desítky chybělo jen pár vteřin,okomentoval časovky reprezentační trenér Tomáš Konečný, který už společně se svými svěřenci vzhlíží k silničním závodům, které začnou už zítra, a to opět startem juniorských kategorií.

 
Zdroj a foto: TZ Judita Lorencová

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (22.4-28.4.2024)
21.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
V novém týdnu Vám opět přinášíme svěží dávku výhod a jedinečných příležitostí! Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
» více novinek a videí