Iveta Miculyčová má zlato z ME v BMX Freestyle!

Iveta Miculyčová má zlato z ME v BMX Freestyle!

Datum vydání: 13.08.2022

Skvěle začal pro českou výpravu evropský šampionát v Mnichově ve většině cyklistických odvětví. Teprve šestnáctiletá ​Iveta Miculyčová vybojovala v BMX Freestyle, tedy olympijské disciplíně Park, zlatou medaili.


Do finále postoupila po sedmém místě z kvalifikace, v níž měla v první jízdě hodně nepříjemný pád a poroučela se k zemi přes řídítka. Avšak zabojovala, postoupila přes druhou jízdu a dnes kralovala.

 

Největšími favoritkami na zlato byly především olympijská vítězka z Tokia Charlotte Worthingtonová (Británie) a bronzová medailistka ze stejného závodu Nikita Ducarrozová (Švýcarsko). Obě však ve finálových jízdách upadly, předčasně skončily před uplynutím limitu 60 sekund a zůstaly za medailovými pozicemi. Stříbro za Miculyčovou získala domácí Němka Kim Lea Müllerová (78,60), bronz Francouzka Laury Perezová (78,20).

 

„Z prvního místa jsem opravdu nadšená, vůbec jsem to po pádu v kvalifikaci nečekala. Je to velká euforie, nevím co víc k tomu dodat,“ řekla k závodu nová mistryně Evropy Iveta Miculyčová.

 

Ve finále pro osm nejlepších se Miculyčové na trati s rampami v Olympijském parku vydařila hned první jízda, za kterou dostala rovných 80 bodů, když předvedla 11 triků. Vytvořila si tak v dvoukolové soutěži, v níž se započítává lepší z jízd, dobrou výchozí pozici pro konečný výsledek. Ve druhé jízdě předvedla Miculyčová ještě o trik víc včetně backflipu, který loni na mistrovství republiky skočila jako první česká freestylistka. Bodově se ale nezlepšila (76,60) a pak už jen čekala, zda ji překoná některá z dalších závodnic. Nestalo se a závodnice, která na kole jezdí teprve dva roky, se mohla radovat ze senzačního zlata.

 

V sobotu pojedou v Mnichově o medaile ve Freestyle BMX muži, mezi dvanáctkou finalistů je i Tomáš Beran.

 

Výsledky:
 

1. Miculyčová (ČR) 80,00, 2. Müllerová (Něm.) 78,60, 3. Perezová (Fr.) 78,20, 4. Lessmanová (Něm.) 75,30, 5. Ducarrozová (Švýc.) 68,20, 6. Pardoeová (Brit.) 64,60,.

Zdroj a foto: TZ ČSC


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí