Hynek v druhé etapě Cape Epic třetí, Kulhavý drží druhé místo

Hynek v druhé etapě Cape Epic třetí, Kulhavý drží druhé místo

Datum vydání: 20.03.2018

Kristián Hynek s Rakušanem Albanem Lakatou ve druhé etapě Cape Epic na třetím místě. 

Druhou etapu nejslavnějšího etapového závodu horských kol Cape Epic ovládl po sto šesti kilometrech tým Cannondale, ve složení Němce Manuela Fumice a Brazilce Henrique Avanciniho. Z českých reprezentantů se nejlépe prosadil vítěz z roku 2014 Kristián Hynek s rakouským kolegou Albanem Lakatou startující v barvách Canyon Topeak. Ti zaostali za vítězi o pouhé dvě vteřiny. 

V TOP 10 skončil i druhý tým včerejší etapy Investec Songo Specialized v čele s Jaroslavem Kulhavým a Američanem Howardem Grottsem. Česko-americké duo ztratilo na vítězný tým 1:42.

Druhé vítězství v kategorii Masters zaznamenal i Čech Ondřej Fojtík s Italem Massimem Debertolisem (Willier Force 7C 2), ti zdolali v cíli o více jak tři minuty silničářské legendy Američany George Hincapieho a Christiana Vande Veldeho (Absa-WBR).

Závod žen byl opět pod taktovkou Dánky Anniky Langvad a Amaričanky Kate Courtney z týmu Investec Songo Specialized.
 
V průběžném pořadí navýšil své vedení tým Cannondale na 2:23 nad Investec Songo Specialized s Jaroslavem Kulhavým. Tým Canyon Topeak s Kristiánem Hynkem je čtvrtý a ztrácí na lídry závodu přes devět minut. Fojtík s týmem Willier Force 7C 2 v kategorii Masters má v průběžném hodnocení náskok 11:21.

Ve středu je na programu nejdelší etapa letošního ročníku, kdy jezdci absolvují 122 kilometrů a nastoupají 1.800 metrů. Prvních 20 kilometrů zahrnuje tři stoupání. Zhruba na šedesátém kilometru čeká na závodníky nejvyšší vrchol etapy Penn Hill. Záležet bude také na následujícím sjezdu z Penn Hill, kde přijde na řadu technická pasáž s ostrými kameny.

Kompletní výsledky druhé etapy Cape Epic naleznete na oficiálních stránkách.


 
 

Příspěvek sdílený Cape Epic (@capeepic),


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí