Hvězdy přibližují cyklistiku dětem

Hvězdy přibližují cyklistiku dětem

Datum vydání: 15.07.2022

Český svaz cyklistiky pokračuje ve své úspěšné kampani „Radost z cyklistiky“. Ta má za cíl představit cyklistiku jako takovou, ukázat její rozmanitost a přivést mladé lidi ke sportu.

„Cílem kampaně je ukázat cyklistiku nejen jako sportovní odvětví, kde se bojuje o medaile a tituly, ale také jako možnost vyžití pro širokou veřejnost na nejrůznějších úrovních,“ říká prezident Českého svazu cyklistiky Petr Marek.

Už vloni vznikla edukativní videa pro představení disciplín jako silnice/dráha, MTB, cyklokros nebo BMX. Nyní přichází další v podobě sálové cyklistiky, gravity disciplín a také paracyklistiky.
 

 

Veškeré disciplíny jsou představovány ve videích, jejichž moderátorem je legenda českého dowhnillu a dalších adrenalinových disciplín Michal Maroši.

„Chceme vám ukázat, jak rozmanitá cyklistika může být a jakou z ní můžete mít radost,“ říká na úvod Maroši, který jednotlivé disciplíny představuje pomocí závodníků daného odvětví.

K sobě si pozval hvězdy jako např. nejlepšího českého bikera Ondřeje Cinka, nejúspěšnějšího paralympijského cyklistu všech dob Jiřího Ježka a řadu dalších. Slovo dostávají i oddíloví trenéři a mladé naděje.

„Chceme zacílit hlavně na mladé, proto jsme do projektu angažovali i ambasadory v podobě vybraných hvězd české cyklistiky. Ty se mladší generaci snaží poutavým způsobem ukázat, jak různorodá může cyklistika být, a že je to sport, který se dá dělat pravidelně a profi. Každý si pak snadno dokáže udělat nějaký základní obrázek o daném odvětví, které ho nejvíce zaujme,“ prozrazuje Martin Dvořák, který je na ČSC zodpovědný za marketing.

„Fungujeme na nejrůznějších platformách, abychom se dostali ke všem. Vedle Youtubu, Facebooku či Instagramu jsme také na dnes populárním Tik-Toku,“ doplňuje ještě Martin Dvořák z ČSC.


 

Středobodem kampaně je web www.radost.bike, který obsahuje kromě zmiňovaných videí také interaktivní mapu cyklistických oddílů a týmů v ČR včetně adres, kontaktů či zaměření. Rodiče tam zároveň najdou několik článků s praktickými radami, jak a kdy mohou jejich děti začít s cyklistikou, jaké jsou první kroky, jaké kolo na začátek vybrat a mnohé další užitečné informace.

 

Více na www.radost.bike

 

Odkaz na videa:

​Zdroj a foto: TZ ČSC

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí