Hirt na Giru dvanáctý, v etapě slavil Pinot

Hirt na Giru dvanáctý, v etapě slavil Pinot

Datum vydání: 27.05.2017

Francouz Thibaut Pinot zvítězil v předposlední etapě Gira, Jan Hirt opět skvělý. 

Šestadvacetiletý jezdec týmu FDJ Thibaut Pinot překonal ve finiši Rusa Ilnura Zakarina (Kaťuša) a Itala Vincenza Nibaliho (Bahrain-Merida). Současný lídr jubilejního 100. ročníku, Nairo Quintana z Movistaru, přijel do cíle na pátém místě, ve stejné skupince s vítězem. 
 
Hned v úvodu sobotní etapy se utvořil šestičlenný únik, který měl 90 kilometrů před cílem náskok 7:40 min. V pelotonu udával tempo tým Movistaru, později se přidala i Kaťuša. Po průjezdu druhým ze tří vrcholů se vpředu ocitli Belgičani Dries Devenyns (Quick-Step Floors) a Dylan Teuns (BMC Racing), za nimi se již nacházela skupina favoritů se všemi důležitými jezdci v boji o GC. 
 
Před závěrečným stoupáním dorazila pod vrchol vedoucí dvojice s náskokem 2:45 min před pronásledovateli. Hlavní favorité ale vzájemným nastupováním zvyšovali tempo, nejaktivnější byl Quintana, ten se ale nedokázal výrazněji odtrhnout od Dumoulina. Dvojice Devenyns, Teuns tak byla brzy dostihnuta. Jako první to nakonec do cíle dotáhla pětičlenná skupina favoritů, z nichž se radoval Francouz Pinot před Nibalim.

Tom Dumoulin opět lehce ztratil, ale před svou parádní disciplínou má stále dobrou výchozí pozici k útoku na titul. 
 
V předposlední etapě si také polepšil český jezdec Jan Hirt (CCC Sprandi Polkowice), kterému po dnešní etapě patří průběžné 12. místo. V dnešní etapě finišoval jako 11., když za vítězným Francouzem zaostal o pouhých 20 sekund.
 
O šampionovi letošního Gira se rozhodne v nedělní 29,3 kilometrů dlouhé individuální časovce z motoristického okruhu Monza do Milána.


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí