Hirt na Giru bojoval o vítězství, do cíle dojel pátý!

Hirt na Giru bojoval o vítězství, do cíle dojel pátý!

Datum vydání: 25.05.2017

Vítězství v osmnácté etapě Gira si připisuje Tejay van Garderen.

Trochu překvapivým vítězem osmnácté etapy se stal Američan Tejay van Garderen (BMC), který se dokázal zbavit zklamání z dalšího neúspěšného pokusu o atak na celkové podiové umístění. Van Garderen porazil dalšího zklamaného muže Gira, bojovného Mikela Landu ze Sky, který poté, co ztratil po pádu v deváté etapě naději na top ten umístění, chce alespoň etapový triumf.

Dnes druhý španělský cyklista byl mimochodem v úterý v souboji o vítězství přespurtován Vincenzo Nibalim a v sobotu byl třetí. Za Landou proťal cílovou čáru Francouz Thibaut Pinot (FDJ) před Rusem Ilnurem Zakarinem (Kaťuša) a za ním už mohli fanoušci zatleskat skvělému Janu Hirtovi (CCC Sprandi Polkowice), který se opět hrdinně vydal do úniku a v celkovém pořadí mu po dnešku patří stále 16. příčka. 

V boji o celkový titul dnes působil lídr Tom Dumoulin (Sunweb) dominantně. Nejenže si pohlídal všechny útoku nejbližších soupeřů - Naira Quintany (Movistar) a Vincenza Nibaliho (Bahrain-Merida), ale sám jim demonstroval, že ani společnými silami si na něj nepřijdou, když podnikl několik kontra-výpadů.

Nizozemský borec byl v pozávodních rozhovorech očividně znechucen z údajného paktu Quintany s Nibalim, kteří v kopcích spolupracovali na oslabení lídra závodu. Dumoulina to tak naštvalo, že si prý přeje, aby se ani jeden z nich v Miláně nedostal na podium, které si za svou pasivní taktiku nezaslouží. Místo toho by to přál borcům typu Pinota, který se dnes na nikoho neohlížel a zredukoval svou ztrátu na třetího Nibaliho na necelou půlminutku. 

 

 


 

 Pozvánka


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí