Hačecký triumfoval ve třetím poháru Cofidis Cupu

Hačecký triumfoval ve třetím poháru Cofidis Cupu

Datum vydání: 26.05.2012

COFIDIS CUP

Další díl, třetí v pořadí Cofidis Českého poháru v silniční cyklistice ovládl opět jezdec Dukly Praha. Při Comfort Plzeň&Spes Plzeň vystoupil po 170 kilometrech na nejvyšší stupeň Vojtěch Hačecký, který ve spurtu porazil Tomáše Bucháčka z Whirlpool Author, který si však upevnil průběžné vedení v seriálu a nadále pojede v červeném trikotu lídra.

 

Na startu sice bylo pouze 66 startujících, ale k vidění byl velice zajímavý a atraktivní závod. Žádné taktizování, ale naopak boj a neustálé pokusy o úniky a ataky. Nejprve ujela v úvodu pětičlenná skupina, která si vypracovala až pětiminutový náskok. Zastoupení v ní ale neměly SKC Prostějov a CK Atény a hlavně zásluhou cyklistů těchto stájí byl únik zlikvidován.

 

Nakonec se vepředu vytvořila velice silná skupina jedenácti cyklistů a ta svůj únik do úspěšného konce dotáhla. V posledním kole z ní ujelo trio V. Hačecký, Bucháček a Tomáš Okrouhlický (Focus Znojmo) a rozhodovalo se v samém závěru.

 

Před týdnem v Olomouci porazil Bucháčka ve spurtu Jan Kadúch, dnes jej přespurtoval další jezdec pražského celku, o dvě sekundy zpět zaostal Okrouhlický, ale Bucháček přesto zvýšil svůj náskok v průběžném pořadí Cofidis Českého poháru.

 

„Hodně jsem se nadřel. Byl jsem v úniku prakticky celý závod. V úvodu se mi moc dobře nejelo. Když se Bucháčkovi ani Okrouhlickému nepodařilo mě setřást, tak jsem si na spurt věřil a jsem rád, že se to povedlo,“ řekl Vojtěch Hačecký.

 

 

Výsledky (170 km):

1. V. Hačecký (Dukla Praha) 4:08:22, 2. Bucháček (Whirlpool Author) stejný čas, 3. Okrouhlický (Focus Znojmo) +2, 4. Kadlec (Dukla Praha), 5. Kozubek (Whirlpool Author) oba +22, 6. Mlynář (Focus Znojmo), 7. Svoboda (CK Příbram), 8. Bína (ČEZ Cyklo Tábor) všichni +54, 9. Wolf (Focus Znojmo) +1:03, 10. Hampl (Favorit Brno) +1:43.



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí