Gočárovy schody v Hradci Králové již 28. září

Gočárovy schody v Hradci Králové již 28. září

Datum vydání: 24.09.2021

Tradiční termín 28. září patří exhibiční akci Gočárovy schody, která se uskuteční na Svatého Václava a Den české státnosti v Hradci Králové. 

 

Sedmý ročník Gočárových schodů i letos přivítá skvělé bikery včetně českých reprezentantů. Na trase městského okruhu závodníky čeká sjezd ze Zpívajících schodů a Kozinky i výjezd Gočárových schodů, které budou opět obohaceny o umělé technické prvky. Ty lákají davy účastníků a fanoušků cyklistiky.
 

 

Okruh začíná na třídě ČSA, odkud závodníci vyrazí na Velké náměstí, kde sjedou schody k zimnímu stadionu a krátkou rovinkou vyjedou Gočárovými schody na Velké náměstí. Pokračují přes Mitas Bridge, který rozděluje trasu ve tvaru osmičky na sjezd schodů na Kozince, které jezdce vrátí na třídu ČSA.
 

 

Akce bude zahájena dopoledními závody dětí. Po poledni trasu absolvují početné kategorie nadšených amatérů a expertů. Divácky atraktivní bude závod 1+1, kdy děti absolvují závod s jedním elitním jezdcem. Elitní kategorie odstartují v 16:00 závodem žen a mužů v 16:45. Na startu se objeví zvučná jména. Kromě českých reprezentantů nebude na startovní listině chybět česká biková špička. 

 

Akce se uskuteční pod záštitou hejtmana Královéhradeckého kraje Martina Červíčka. Akce se uskuteční s podporou Královéhradeckého kraje a města Hradec Králové. Akce je rovněž součástí Calendarium Regina 2021. 

 

Podrobné informace o závodě naleznete na stránce závodu.

 

Vítězové závodu Gočárovy schody:


2015: Jaroslav Kulhavý

2016: Jan Fojtík

2017: Marek Rauchfuss

2018: Marek Rauchfuss

2019: Ondřej Cink

2020: Michał Topór

Informace o závodě na www.iprimacup.cz.


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Škoda Auto Dolní Morava startuje 8. června
14.05.2024 | Kategorie:
Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend.
Evropský šampionát horských kol: Kryštof Bažant vybojoval stříbrnou medaili
13.05.2024 | Kategorie: MTB
Páteční program na evropském šampionátu horských kol nabídl divácky atraktivní štafetové závody. O titul se mezi sebou popraly národní týmy v čele s Itálií, která si odnesla zlato.
Objevte kouzlo cyklistiky na závodě ČEZ Sázava
13.05.2024 | Kategorie: MTB
15. června se ve středočeské Sázavě sejde několik stovek bikerů, aby společně odstartovali 24. ročník závodu ČEZ Sázava. Jeden z nejznámějších MTB závodů u nás nabízí osvědčené trasy, které baví nejen sportovním zážitkem, ale i nezapomenutelnými výhledy.
Soutěž o produkty CykloStar!
13.05.2024 | Kategorie: ostatní, Soutež

Soutěžte o produkty CykloStar – předním českým výrobcem čistících prostředků pro Vaše kolo. Pro zapojení do soutěže stačí přidat fotografii na sociální síť Instagram s cyklistickým kontextem.

Pravidla Soutěže CykloStar
13.05.2024 | Kategorie: soutěž
» více novinek a videí