Galaxy modernizuje rámy dětských kol pro rok 2020

Galaxy modernizuje rámy dětských kol pro rok 2020

Datum vydání: 08.12.2019

Domácí Galaxy pravidelně inovuje svoje modely v nabídce a jinak tomu není ani u dětských kol. 

Možnost modernizovat rám bývá vždy k užitku, protože zařazení nových technologií zpracování může přinést nižší váhu, ale i pevnější spoje. Pojďme se podívat, jak se značka z Písku s novými výzvami popasovala.
 
 
Kola pro nejmenší
Protože malý, 12" Fenix s rámem, kopírujícím svoje větší bratříčky přijde až na jaře příštího roku, zůstávají nejmenší kola ty s průměrem obručí 16". Nezapočítáváme roztomilé odrážedlo Kosmík, ale klasická šlapací kola, které na děti v tomto případě čekají s balančními kolečky, krytem řetězu a odrazkami. Výběr začíná hned poměrně pestře. Buď pro potomka zvolíte duralový rám (chlapecký Sputnik, dívčí Tauri) nebo zůstanete u oceli (chlapecký Mars, dívčí Mira), pokud chcete tisícovku ušetřit. Osazení se potom liší minimálně, ve všech případech mají kola „véčka“ vpředu a zadní brzdu vyřešenou klasickým torpédem.
 
Začínáme s přehazovačkou
Přehazovačka se obecně začíná montovat na patku rámu pro 20" kola a není tomu jinak ani u nových dětských Galaxy. Novým rámem se pyšní sobě podobné modely Neptun a Cetis, rozdíl mezi nimi se skrývá pod vrstvou laku. Hádáte správně, i v tomto případě je na výběr z hliníkové slitiny a oceli. Dívčí variantu zastupuje dvacetipalcová Ida. Nízký rám může být povědomý z předchozího ročníku. Přesně tak – zde se změnila pouze nabídka barevných variant po vzoru všech nových Galaxy. Takzvané „dvacítky“ nemají velký prostor pro experimentování, co se osazení týká. Roky slouží pro nejmenší dětská kola řada přehazovaček Shimano FT-35 se šesti rychlostmi, řazenými z řídítek otočným Shimanem Revoshift. Jde o spolehlivou kombinaci s minimální potřebou údržby. Velké zásahy pro seřizování nevyžadují ani ráfkové brzdy Nexelo a dalším odolným komponentem jsou kliky Prowheel. Velmi diskutovaným tématem u dětských kol je váha. Nejlépe si v této velikostní kategorii stojí Galaxy Cetis, které díky novému hliníkovému rámu srazilo váhu k 9,5 kg i se všemi doplňky.
 
 
Novinky Ruby a Aries doplní lehoučký Kentaur
A jsme na exkurzi mezi čtyřiadvacítkovými koly. Oblíbená kategorie se nadále snaží smazat maximum rozdílů mezi dětským a dospěláckým kolem, což je vidět i z proporcí jednotlivých rámů. Rovné horní rámové trubky již kompletně nahradily prohnuté profily pro zvětšení prostoru k manipulaci, nasedání a sesedání. Se starou verzí rámu lehce zaostávaly modely Ruby a Aries, ale pro rok 2020 deficit smazaly. Úplnou novinkou je potom model Kentaur, pomyslný vrchol nabídky. Ten pro dosažení maximálně nízké váhy dělá vše – rám i vidlice jsou z hliníkové slitiny, moc nepřidává ani 1x9 řazení Shimano Acera a zapletená kola Nexelo s plášti Kenda. Ostatní modely v nabídce 24" představují hlavně volnost výběru. Můžete zvolit základní ocelová provedení, (Ruby, Aries) nebo naopak maximálně „nabité“ hliníkové Pavo s odpruženou vidlicí SR Suntour a přesmykačem, díky kterému se počet převodů navýšil na celých 21. Záleží tak pouze na vás, jaká specifikace bude pro vaše dítka a jejich hry vhodnější. Lépe osazené, nebo spíš pořádně bytelné kolo? Takové otázky Galaxy zvládá odpovídat.  
 
 
Vesna, Merkur a Orbit pro větší děti
Nabídku vyloženě dětských modelů zakončují tři horská kola na ráfcích o průměru 26". Galaxy hlásí skladem dámskou „šestadvacítku“ Vesna, známý to model již z předchozího roku a nově také v tyrkysové nebo bílé barvě. Vesna přenáší všechny prvky dospělých modelů – však jim není daleko. Nechybí odpružená vidlice SR Suntour, pohon od Shimana či pláště Kenda. Podobně koncipován je model Merkur, jedno z mála kol, využívající stávající rámový základ z předchozího roku. Ale i zde je novinka – Merkur přijíždí v novém, zeleném zbarvení svého duralového rámu, ale i detailů ve jménu stejně barevných polepů na odpružené vidlici či ráfcích. Galaxy Orbit je naopak maximálně odlehčen a zastává jednoduchost užívání – nepotřebuje přesmykač ani odpruženou vidlici a rám je z lehké hliníkové slitiny. Jedná se tak o skvěle ovladatelné a lehké kolo, které dá svému malému majiteli velký prostor pro správné návyky a vhodnou jízdní techniku. Horší zprávou ale zůstává, že na poslední zmiňovaný model musíme vyčkat do jara, než přijde na sklady všech obchodníků. Většina dětských kol z článku je však k mání již nyní, těsně před Vánoci. Takže pokud ještě váháte s dárkem, může být nové Galaxy zajímavou volbou, a to nejen cenově.
 
Další informace naleznete na www.galaxy-bike.cz.
 
text: Martin Kuška, foto: Cyklo Švec

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
» více novinek a videí