Galaxy Stevens série: Tour de Brdy vyhrál Tomáš Kalojíros

Galaxy Stevens série: Tour de Brdy vyhrál Tomáš Kalojíros

Datum vydání: 11.10.2021

Dramatický závod okolo Brd se rozhodoval ve spurtu mezi Tomášem Kalojírosem a loňským amatérským vítězem Michalem Kollertem na bruslařské dráze​ ve sportovním areálu Strašice.

Celkem 155 startujících se vydalo na 67 km dlouhou trať a již od startu jel aktivně Jan Ryba (Sparta) a po prvním stoupání bylo na čele 30 závodníků. Ve druhém stoupání nastoupil Richard Habermann, kterému prasklo lanko od přehazovačky a ujížděl všem na těžký převod s náskokem 1.30 min. Před stoupáním na Tok dostal rezervní celé kolo a navýšil náskok na 2 minuty, za ním střídala pětice závodníků Kollert (Xeelo ct), Kalojíros (CAT Třenčín), Schuran, Kohout (AC Sparta Praha), Karel Macán (Sport Races).

Na šotolinovém úseku na vrch Praha zaútočil Schuran, ale na konci úseku měl defekt, tak jako Martin Kohout o chvíli později. Hráz Padrťského rybníka se se stala konečnou pro únik Richarda Habermanna, když jej postihl defekt předního kola a musel čekat na doprovodný vůz. Při dojíždění čela měl navíc pád a dost odřený vzdal. Na čele ve stoupání na Kolvín zaútočil ve zbývající 4členné skupince Tomáš Kalojíros, ve sjezdu opatrně projel poslední gravel úsek a jistil si pozici s Michalem Kollertem, když Karel Macán a Michal Schuran měli defekty. Cílová kostkový kopec se dvojice hlídala a rozhodovalo se až na oválu ve Strašicích, kdy z první pozice zaútočil Tomáš Kalojíros a vyhrál.
 

 
Masters nad 40 let ovládl Vladimír Uličný Xeelo CT před Miroslavem Horvátem AC SPARTA PRAHA a Liborem Zavadilem Cyklo Atom. V kategorii Masters nad 50 let byl nejlepší Jaroslav Halík Veloservis team před cyklomaratoncem Tomášem Kozákem Cyklo Atom a Jiřím Halamkou CK Kramolín. V kategorii Junioři/ kadeti VC Kovovýroba Dezort vyhrál Josef Otta team RKCA před Vladimírem Krocem ACS a Ondrou Šejstalem Sport Races. Kategorii Ženy IL Sano cup ovládla sparťanka Hana Doležalová před Veronikou Novákovou a Janou Matláškovou Cyklo Jiřička.
 
Výsledky naleznete zde.
 
V sobotu 16.10. se jede Náměšťský cyklomaraton závěrečný 4. závod Galaxy Stevens série v Náměšti nad Oslavou.

Další podrobnosti na www.galaxy-serie.cz.
 

Foto: Vlaďka Suchanová, zdroj TZ pořadatelé

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Cape Epic 2024: Stošek s Vakočem vstupují do elitní desítky
18.03.2024 | Kategorie: MTB
Jihoafrická republika hostí legendární závod Cape Epic pro dvojice na horských kolech, a první etapa již nabídla napínavé souboje na trati dlouhé 88km s převýšením 2450m.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (18. 3 - 24. 3. 2024)
18.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne.
Cape Epic 2024: Prolog ovládli Schurter s Finim, Stošek s Vakočem obsadili 15. místo
17.03.2024 | Kategorie: MTB
Ve sluncem rozpálené Jihoafrické republiky se rozpoutal další ročník tradičního etapového závodu Cape Epic dvojic na horských kolech. V pelotonu, který se vydal na neúprosnou pouť vyprahlou krajinou, nechybí ani tři české dvojice.
Specialized představil novou generaci svého XC modelu Epic
13.03.2024 | Kategorie: MTB

Když se podíváme na současný trh s horskými koly, je zřejmé, že Specialized Epic 8 je výjimečným přírůstkem, který přináší nejen výkon, ale i inovace, které jsou v souladu s nejnovějšími trendy v cyklistice.

AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (11. 3 - 17. 3. 2024)
11.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
 

Začátek nového týdne znamená další vlnu slev! Opět jsme tento týden nelenili a připravili jsme si pro Vás další přehled slev. Ať už máte jakékoliv přání, naše výběry Vám pomohou najít skvělé produkty a zároveň ušetřit peníze.

 
» více novinek a videí