Galaxy Stevens série: Sušický High Point maraton vyhrál Jiří Reeh

Galaxy Stevens série: Sušický High Point maraton vyhrál Jiří Reeh

Datum vydání: 21.09.2021

V Sušici proběhl již čtvrtý ročník Sušického High Point MTB maratonu. 

 

Pro rok 2021 byl závod zařazen do Galaxy Stevens série 2021. Zázemí závodu, který pořádá High Point bike team Sušice, bylo situováno do chatové osady v lesopark Luh. Počasí pořadatelům přálo, celý den panovala skvělá atmosféra, kterou celý den vtipně doplňoval moderátor Tomáš Kubíček.

 

Dopoledne proběhly dětské závody. Trať byla namotána hned vedle zázemí a měla tři úrovně obtížnosti dle věku závodníků. Ve 12:30 proběhl start dlouhé tratě maratonu. Čekalo na ně 50 pravých bikových kilometrů s celkovým převýšením 1300 m. Závod se vyznačuje tím, že je dvoukolový a až na jediný úsek dlouhý 2 km se celý odehrává v terénu okolí vrchu Svatobor. Nejrychleji tratí prolétl Jiří REEH z týmu High point v čase 2:10:17. 

 

Ve 12:45 proběhl start krátké tratě maratonu. Čekalo na ně 32 kilometrů s převýšením 800 m. Závod se jede po stejné trati jako dlouhá trasa ale pouze jedno kolo. Nejrychleji tratí prolétl Zdeněk Haselberger z týmu Sušičák v čase 1:25:53. Nejrychlejší ženou byla Eva Haselbergerová z týmu Born in Šumava v čase 1:40:07, která se mimochodem umístila šestá v celkovém pořadí.

 

Po závodech v cíli panovala opět skvělá atmosféra a v drtivé většině byl závod velmi kladně hodnocen, což dokladovaly úsměvy jak ze strany pořadatelů, tak ze strany závodníků. Věříme, že ve stejné atmosféře a s větší účastí se setkáme v roce 2022. 
 

 

Galaxy Stevens série 2021 pokračuje 9.10. ve Strašicích závodem Tour de Brdy a 16.10. se jede Náměšťský cyklomaraton v Náměšti nad Oslavou. Bližší informace na www.galaxy-serie.cz.

 

Výsledky:

 

Trasa 50 km muži:


1. Jiří Reeh (High point)
2. Petr Toman (Velosport Domažlice)
3. Miroslav Kobes  (Velosport Domažlice)

Trasa 32 km muži:


1.Zdeněk Haselberg (Sušičáč)
2. Petr Soukup (Galaxy CykloŠvec Stevens)
3. Michal Hrabý (Jiko Čácha Sušice)

 

Galaxy Stevens série 2021 pokračuje 9.10. ve Strašicích závodem Tour de Brdy a 16.10. se jede Náměšťský cyklomaraton v Náměšti nad Oslavou. Bližší informace na www.galaxy-serie.cz.

Foto a zdroj: TZ pořadatelé


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Škoda Auto Dolní Morava startuje 8. června
14.05.2024 | Kategorie:
Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend.
Evropský šampionát horských kol: Kryštof Bažant vybojoval stříbrnou medaili
13.05.2024 | Kategorie: MTB
Páteční program na evropském šampionátu horských kol nabídl divácky atraktivní štafetové závody. O titul se mezi sebou popraly národní týmy v čele s Itálií, která si odnesla zlato.
Objevte kouzlo cyklistiky na závodě ČEZ Sázava
13.05.2024 | Kategorie: MTB
15. června se ve středočeské Sázavě sejde několik stovek bikerů, aby společně odstartovali 24. ročník závodu ČEZ Sázava. Jeden z nejznámějších MTB závodů u nás nabízí osvědčené trasy, které baví nejen sportovním zážitkem, ale i nezapomenutelnými výhledy.
Soutěž o produkty CykloStar!
13.05.2024 | Kategorie: ostatní, Soutež

Soutěžte o produkty CykloStar – předním českým výrobcem čistících prostředků pro Vaše kolo. Pro zapojení do soutěže stačí přidat fotografii na sociální síť Instagram s cyklistickým kontextem.

Pravidla Soutěže CykloStar
13.05.2024 | Kategorie: soutěž
» více novinek a videí