GP Českého svazu cyklistiky VC Olomouckého kraje už příští týden!

GP Českého svazu cyklistiky VC Olomouckého kraje už příští týden!

Datum vydání: 26.04.2019

V pátek 3. května bude na prostějovském velodromu zahájeno dvoudenní dráhové klání s mezinárodní účastí. Na událost zařazenou do kalendáře UCI jako závod kategorie CL2 zamíří závodníci z patnácti zemí.

Grand Prix nabídne ve dvoudenním programu jak vytrvalecké, tak sprinterské disciplíny a v obou případech se na start postaví jedni z nejlepších dráhařů světa. Ve startovní listině figurují například Bělorus Karaliok Yauheni, mistr světa ve scratchi, ukrajinský mistr Evropy ve stejné disciplíně Roman Gladysh a samozřejmě také hvězda týmu TUFO-PARDUS Prostějov Wojciech Pszczolarski, trojnásobný mistr Evropy v bodovačce a bronzový z mistrovství světa. Zapomínat nesmíme ale ani na něžné pohlaví, zde se představí mimo jiné několikanásobná ruská medailistka z MS a ME Evgeniya Augustinas, medailistka z mistrovství Evropy Palina Pivavarava a samozřejmě i domácí závodnice Dukly Praha v čele s mistryní světa v bodovačce Jarmilou Machačovou.

 
Lákadlem na divácky už tak velmi oblíbené sprinterské disciplíny bude jistě mezi ženami Olena Starikova z Ukrajiny, několikanásobná medailistka medailistka z ME i MS. V elitní kategorii mužů se představí kompletní domácí špička v čele s olympioniky a medailisty z vrcholných akcí Tomášem Bábkem, Pavlem Kelemenem nebo prostějovským odchovancem Robinem Wagnerem.

Na prostějovském velodromu bude opravdu živo. Tento mítink je druhou největší akcí, kterou pořádáme, nicméně konkurence, jaká se sejde na startu o mnoho nezaostává. Jsem také rád, že letos můžeme nabídnout závodníkům ještě větší komfort než v předešlých letech, když se podařilo za přispění města Prostějov a Olomouckého kraje dokončit rekonstrukci zázemí velodromu. Věřím, že si závodníci i fanoušci dvoudenní klání užijí a příští rok bude startovní listina opět takto nabitá,“ sdělil své vyhlídky ředitel závodu Michal Mráček.

Pozitivní zprávou je vedle obsazenosti elitních kategorií také velmi početný seznam jmen startujících juniorů.

V juniorské kategorii se sejde konkurence ze sedmi států včetně hojného zastoupení českých nadějí. Je to pro ně ideální příležitost k poměření se se zahraničními závodníky a zároveň nasbírání cenných zkušeností,“ doplňuje Mráček.

Program bude zahájen v pátek 3. května v 10:00 kvalifikací omnia, v sobotu začne o hodinu dříve Scratchem. Nejzajímavější boje pak budou probíhat každý den od 16:30.
 

Zdroj a foto: Judita Lorencová
Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
Cape Epic 2024: Češi bojují, Beers s Grottsem míří k triumfu
23.03.2024 | Kategorie: MTB

Předposlední etapa Cape Epicu prověřila odolnost jezdců. Zatímco lídři Matthew Beers a Howard Grotts si vítězstvím upevnili pozici na čele závodu, čeští reprezentanti zažívali krizové chvíle. 

 
» více novinek a videí