Froome si v poslední alpské etapě pohlídal soupeře, zítra by si měl dojet do Říma pro titul

Datum vydání: 26.05.2018

V poslední ostré etapě před dojezdem do Říma Chris Froome uhájil své vedení a růžový trikot před Tomem Dumoulinem. 

I poslední horská etapa měla své oběti, ale žádné podobné překvapení, jakým byla včerejší monstrózní sólo jízda Chrise Frooma (Sky), už se nekonala. Froome si tak s pravděpodobností hraničící s jistotou zítra dojede do Říma pro titul na poslední Grand Tour, kde se mu to ještě nepodařilo. Pravda, o tituly na Vueltě a Giru ale stále kvůli pozitivnímu testu na Salbutamol může zpětně přijít. 

Tím výše zmiňovaným překvapením byl výbuch třetího muže dosavadního pořadí, Thibauta Pinota (Groupama-FDJ). Ten bohužel zažil to, co včera Simon Yates (Mitchelton-Scott). Do cíle dorazil vyčerpaný a zdrcený v grupettu (jestli se to tak dá nazvat) čítajícím bezmála 80 závodníků včetně všech tří Čechů anebo ještě včera lídra závodu, Yatese. 

Náladu v jinak velice úspěšném týmu Mitchelton-Scott dnes spravil vítězným únikem Mikel Nieve, který tak perfektně oslavil dnešní čtyřiatřicáté narozeniny. Froome dorazil do cíle jako sedmý v pořadí, s Tomem Dumoulinem (Sunweb) jen několik sekund za svými zády. Nizozemský cyklista sice neobhájil loňský titul, když obsadí druhé místo, i to je ale vzhledem k letošní nepředvídatelnosti a brutální náročnosti závodu úžasný výsledek.

Třetí místo ve finále připadne Kolumbijci Miguelu Angelu Lopezovi z Astany, který si konzistentními a výbornými výkony vyjel bílý trikot pro nejlepšího mladého jezdce a kvůli dnešnímu propadáku Pinota má ve čtyřiadvaceti letech i své místo na bedně. 

Vítěz může být ale jenom jeden a tím bude Chrise Froome. Famózní cyklista, jehož kauza bohužel bez ohledu na její výsledek ublížila jemu a celé cyklistice, ale který zároveň se svými výkony v současnosti nesnese srovnání s nikým v profesionálním pelotonu. 






Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí