Froome chce na Tour vyhrávat i nadále, nyní si brousí zuby na Vueltu!

Froome chce na Tour vyhrávat i nadále, nyní si brousí zuby na Vueltu!

Datum vydání: 24.07.2017

Čerstvý čtyřnásobný vítěz Tour de France, Chris Froome (Sky), má stále nevyřízené účty se španělskou Grand Tour.

Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault a Miguel Indurain – to jsou jediní cyklisté historie tohoto sportu, kteří dokázali vyhrát pětkrát nejslavnější závod světa – Tour de France (nepočítáme-li anulovaných sedm titulů Lance Armstronga). Dvaatřicetiletý rodák z keňského Nairobi, Chris Froome (Sky), se k nim blíží mílovými kroky.

Včera v Paříži završil už svou čtvrtou vítěznou jízdu třetím triumfem v řadě za sebou, přitom žádná ztráta motivace v jeho případě rozhodně nehrozí.

“Teď je mi 32. Cyklistům přede mnou se dařilo vyhrávat i v pozdějším věku. Začal jsem s tímto sportem pozdě, takže se cítím i v tomto věku docela mladý. Cyklistika je přitom jedním z těch sportů, kde jsou zkušenosti tolik cenné… Chtěl bych věřit, že se stále učím a jako cyklista zlepšuji. A v blízké budoucnosti, v následujících třech, čtyřech, pěti letech, se chci určitě na Tour vracet a dát do toho všechno, jak dlouho jen budu moci,“ uvedl na týmovém webu Froome.

Britský cyklista v části letošní sezony předcházející Tour de France nezářil, nevyhrál jedinou etapu. Svou formu tak zřejmě velice chytře ladil takovým způsobem, aby byl na vrcholu hlavně v létě. A to nejen v červenci! Již devatenáctého srpna se totiž hlásí k nové výzvě – vyhrát španělskou Vueltu.

Přestože se jedná o jeho oblíbený závod, triumf na něm mu stále uniká. Hlavně proto, že de facto nikdy nebyl středobodem jeho sezony. Navzdory tomu zde hned třikrát finišoval na druhém místě – poprvé v roce 2011 o titěrných 13 vteřin za Juanem José Cobem, o tři roky později ho porazil Alberto Contador a loni Nairo Quintana.

“Vuelta je závod, který miluji. Je to zrádný závod, ale jsou to tři týdny, které si užívám. Třikrát jsem byl druhý a nyní bych strašně rád Vueltu vyhrál. Vyhrát v jeden rok Tour a Vueltu by bylo naprosto neuvěřitelné. Nyní mám tu příležitost a půjdu si za tím.“


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí