Freire: Sagan dominuje, protože má slabou konkurenci

Datum vydání: 17.10.2017

Sám trojnásobný světový šampion, Oscar Freire, se domnívá, že úroveň profesionální cyklistiky v současnosti klesla a jen díky tomu Peter Sagan tolik nad svou konkurencí vyčnívá. 

Jednačtyřicetiletý Oscar Freire ukončil v roce 2012 kariéru, jakou se může pochlubit jen minimum profesionálních cyklistů. Vyhrál třikrát Milán - San Remo, sedm etap na Vueltě a čtyři na Tour de France a hlavně se stal třikrát mistrem světa. To se povedlo už jen dalším čtyřem cyklistům celé historii tohoto sportu. Italu Alfredu Bindovi, Belgičanům Riku Van Steenbergenovi a Eddy Merckxovi a v posledních třech letech i Slovákovi Petru Saganovi. 

A právě rodák ze Žiliny v očích Freireho, který strávil většinu své kariéry v nizozemské stáji Rabobank, nedominuje proto, že by byl tak výjimečně dobrý. Má prý jen slabší konkurenci. Slabší, než se kterou prý zápolil on sám.
“Sagan umí dobře zašpurtovat a do kopce šlape nejlépe ze všech sprinterů. Pokud profil (trati) není příliš kopcovitý, je nejlepší ze všech... Ale on nemá tolik soupeřů na svěťáku ani na jiných závodech, což bylo před takovými šesti či osmi lety nemyslitelné... Prostě tu není tolik špičkových závodníků. Sagan je příliš často dominantní a to ukazuje, že úroveň (cyklistiky) není příliš vysoká."
Bohužel pro Freireho je nutné zmínit, že v týmu, ve kterém dosáhl většiny svých největších úspěchů, se podle nizozemských investigativních novinářů a jejich závěrů provozovaly kromě "lehčích" dopingových praktik také aplikace krevních transfůzí apod. Jméno španělského cyklisty však v žádné dopingové kauze nefigurovalo. Možná proto se mu mohla zdát konkurence silnější :)
 

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí