František Trkal: Byla to nejlepší sezona za mého působení

František Trkal: Byla to nejlepší sezona za mého působení

Datum vydání: 29.10.2014

Maximální spokojenost s uplynulou sezonou projevuje trenér silničního týmu Favoritu Brno U23 František Trkal. „Za mého čtyřletého působení jsme letos dosáhli vrcholu, byla to naše nejlepší sezóna,“ říká trenér František Trkal při hodnocení roku 2014.

„Vyhráli jsme soutěž týmů v Českém poháru před Bauknechtem Author a Duklou Praha, Hampl byl celkově druhý v kategorii U23 a další tři závodníky jsme měli v top 10,“ začal výčet nejlepších výsledků trenér Trkal.

A zde jsou další úspěchy, kterých si nejvíc cení.

„Turek byl patnáctý v silničním závodě na mistrovství Evropy, Schlegel na stejném šampionátu skončil v časovce osmnáctý. Na mistrovství republiky ve Slavkově se stal v časovce vicemistrem republiky U23, další tři kluci byli v top 6. Vydařené vystoupení na domácím šampionátu podtrhl Dan Turek druhým místem v silničním závodě, další tři naši závodníci se vešli do top 10, což potvrdilo vyrovnanost týmu.“


I když stávající sestava dozná nějakých změn, bude na ni František Trkal vzpomínat v nejlepším.

„Byli jsme skvělý tým. Kluci tomu dávali maximum po všech stránkách a musím je pochválit. Samozřejmě moje díky patří i realizačnímu týmu, masérům, mechanikům, vedení Favoritu Brno a v neposlední řadě všem partnerům.“

A tady je hodnocení jednotlivých závodníků očima Františka Trkala.

Daniel Turek

Pro mě top závodník. Celoročně si udržoval vysokou výkonnost. Je na něj stoprocentní spoleh. Na některých závodech měl trochu smůlu, ale celkově byla jeho sezóna výborná. Jak už jsem zmínil, byl patnáctý na Evropě, druhý na mistráku, dále 6. na Tour Bohemia, 13. na Závodu míru U23, 8. na Světovém poháru Karpatya v Polsku, desátý na závodě Visegrádské čtyřky u nás, několikrát stál na bedně v závodech ČP v kategorii U23.
 


Michal Schlegel

Byl prvním rokem v kategorii U23 a měl fantastickou sezonu. Stal se jedním z tahounů týmu a za poctivou práci byl odměněn dobrými výsledky. Byl osmnáctý na mistrovství Evropy v časovce, druhý na mistrovství republiky, kde mu titul v časovce utekl o pouhých šest desetin. Na Czech Tour skončil celkově osmnáctý, dojel čtvrtý na GP Královéhradeckého kraje, vyhrál ČP v kategorii U23 v Blatné.

Petr Hampl

Další z lídrů týmu. První polovinu sezony měl vynikající, skončil několikrát na bedně v Českém poháru, v němž celkově obsadil výborné druhé místo. Byl šestý v silničním závodě na mistrovství republiky U23, druhý na Bíteši v této kategorii. Druhá půlka sezóny už nebyla úplně podle představ, ale celkově má za sebou dobrý rok.

Michael Kukrle

První polovina sezony byla ovlivněna řadou nemocí, ale od červnových Lidic, kde skončil druhý, se začal prezentovat ve výborném světle. Jeho výkonnost rostla, na mistrovství republiky byl v časovce U23 šestý, v silničním závodě osmý. Vyhrál Krakonošův cyklomaraton a výborně se prezentoval na dráhovém závodě Přilba Moravy, kde skončil čtvrtý.

Dominik Chlupáč

Stálice ve Favoritu. Byl o sto procent lepší, než vloni, podílel se na úspěšném vystoupení celého týmu. Skončil pátý na domácím šampionátu U23 v časovce i silničním závodě, třetí na Velké ceně města Hradec Králové, druhý na poháru v Novém Městě.
 


Adam Sekanina

Byl jsem s ním absolutně spokojen. Naplnil předpoklady, kvůli nimž jsem si ho před sezonou vybral. Je to podobný typ jako Schlegel nebo Turek. Má skvělý pohyb v balíku, vyniká výborným týmovým pojetím. Při první sezoně v mužské kategorii byl 4. na mistrovství republiky U23 v časovce, 9. na Vysočině.

Dominik Neuman

Do týmu zapadl velmi dobře. První půlku sezony se rozkoukával. Byl prvním rokem mezi muži, taky to pro něj byl velký skok. Po mistrovství republiky šla jeho výkonnost rapidně nahoru. Byl jsem s ním maximálně spokojen. Hodně na sobě pracoval a na kvalitních závodech to potvrdil dobrými výsledky, když dojížděl s Turkem nebo Hamplem. 
 
Zdroj a foto: TZ Favorit Brno



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
» více novinek a videí