Finálové závody TOMKET Pražského MTB poháru 2019 v Libuši a na Zličíně!

Finálové závody TOMKET Pražského MTB poháru 2019 v Libuši a na Zličíně!

Datum vydání: 03.09.2019

Významný víkend čeká bikery, kteří bojují o celkové umístění a unikátní pohár s pražskou dlažební kostkou v TOMKET Pražském MTB poháru 2019.​

Seriál závodů horských kol v olympijském cross country pro všechny věkové a výkonnostní skupiny cyklistů letos završí dvojnásobně bodované, finálové závody 7. a  8. září v Libuši a na Zličíně.

 „Finálový dvojzávod pořádáme záměrně,“ říká šéf celého seriálu, trenér Viktor Zapletal. 

„Každého našeho závodu se účastní téměř 400 dětí a závodníků v mládežnických kategoriích. Chtěli bychom u nich navodit závodní atmosféru, kterou z horských kol neznají, tedy dva po sobě jdoucí závody, navíc rozhodující o celkovém pořadí v celoroční soutěži, která má podobné obsazení a účast jako národní pohár. Pro mladé závodníky je velmi důležité, aby přemýšleli o závodě, připravili si s trenéry taktiku, ale také aby se ihned po sobotním závodě postarali o své kolo, správně se najedli, zvládli pozávodní regeneraci a psychickou tíhu toho, že dvojnásobně bodovaným závodem mohou zvrátit své dosavadní postavení v celém seriálu,“ vysvětluje Viktor Zapletal nezvyklý záměr pořadatelů. 

Libušský závod je navíc okořeněný tím, že ve všech kategoriích se mezi zástupci pražských klubů bude bojovat o prestižní tituly Mistrů Prahy v disciplíně MTB XCO pro rok 2019. Zličín naopak bude mít statut velkého finále.
 
Dramatická je celoroční soutěž týmů TOMKET pražského MTB poháru, kde na celkové vítězství a atraktivní cenu v podobě příspěvku na tuzemské nebo zahraniční soustředění od patrona soutěže, cestovní agentury OK TOURS, aspiruje hned pět týmů!

Jsou jimi: Expres cz Tufo Team Kolín s celkovým součtem 591 bodů. Pouhé dva body za středočeským klubem je dětský Bikeclinic Junior Team.

Na místě třetím je loňský vítěz, ambiciózní ADASTRA Cycling Team s 582 body, o bod méně má počtem závodníků malý, ale výkonnostně velmi silný NUTREND Specialized Racing a 580 bodů zatím získal mládežnický tým olympijského vítěze Jaroslava Kulhavého - Jaroslav Kulhavý Cycling Team.
 
Mezi celkovými výherci TOMKET Pražského MTB poháru 2019 proběhne na slavnostní večeru 15. listopadu napínavé losování. Šťastný výherce některé z dospělých kategorií získá vůz Toyota RAV 4 Hybrid od společnosti Emil Frey zapůjčený na tři měsíce a výherce v některé z dětských a mládežnických kategoriích si odveze horské kolo Specialized od společnosti Velocentrum Voleský.  
Trénink na přírodní trati v Libuši bude možný průběhu pátečního odpoledne od 16:00 hodin.

Zličínský Bike Park je otevřený k tréninku celoročně, trať pro závod bude vytyčená v průběhu čtvrtka a pátečního odpoledne.
 
Propozice na finálové závody Libuš a Zličín zde.
Přihlášky zde.
Průběžné pořadí před finálovými závody zde.


FOTO: Barbora Klap
Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí