Festka Spectre Porcelain. Kolo za 800 tisíc korun

Festka Spectre Porcelain. Kolo za 800 tisíc korun

Datum vydání: 13.12.2019

Unikátní karbonové kolo za více než 800 tisíc korun vyrobené pro milovníka porcelánu ruční malbou ilustrátora Michala Bačáka s detaily tvořenými 24 karátovým zlatem.

Každé kolo Festka Bespoke je mistrovský kousek a originál připravený na míru budoucímu jezdci. Festka je jedním z mála výrobců na světě, kteří dokáží postavit karbonové kolo na míru. Její práce jde však mnohem dál. Za každým kolem Festka Bespoke se skrývá zajímavý příběh.

 
 
Nejnovější projekt, tentokrát pro vášnivého sběratele kol a milovníka porcelánu z Bangkoku, vznikl za 13 měsíců. Ilustrátor Michal Bačák na ultralehký karbonový rám kola obrazově zaznamenal životní cestu majitele kola v dekorativním duchu, který je umělcovým vlastním amalgámem portugalského Azulejo a tradiční anglické porcelánové školy Churchill Blue Willow. Ruční malbu kobaltovou modří doplňují detaily vytvořené 24k zlatem. Každý detail byl pečlivě promyšlený a konzultován s klientem. Design zahrnuje všechny důležité milníky v jeho životě, od narození dětí až po jeho koníčky jako cestování či hraní na flétnu, o cyklistice nemluvě.
 
 
Ač kolo může působit křehkým dojmem, jedná se o velmi výkonný závodní stroj, který je navržen pro každodenní používání. Každý komponent na kole patří mezi to nejlepší na trhu. Ale ani to v tomto případě nestačilo. Festka je ještě musela kolu náležitě přizpůsobit. „Například z bezdrátové sady Sram eTap muselo jít dolů původní logování tvořené stříbrnou samolepkou, které následně nahradila ruční malba ladící lépe s celkovým designem. Kola Lightweight mají kromě pozměněného designu vyměněná ložiska za ta nejlepší dostupná keramická,“ popisuje Michael Moureček, spoluzakladatel firmy Festka.
„Vlastním mnoho kol, která jsem si nechal postavit na míru, ale teprve u tohoto kola jsem pochopil, co to skutečně znamená. Festka překonala má očekávání,” říká majitel kola Suratchai Chenyavanij.
„Poté co klient vyslovil svou představu, bylo mi hned jasné, že tento projekt chci udělat s Michalem Bačákem. Obdivuji jeho smysl pro detail. Kolo tvoří krásný celek a při pohledu zblízka nabízí ohromné množství příběhů a rafinovaných detailů,“ popisuje vznik kola Tomáš Hnida, umělecký ředitel Festka.

Michal Bačák 
 
Vystudoval produktový design na UMPRUM ve Zlíně. Absolvoval grafickou stáž v Rotterdamu. Spolupracuje s řadou významných firem, jedna z jeho posledních prací byla pro značku Hermes. V roce 2016 byl vyhlášen ilustrátorem roku v rámci Czech Grand Design. 
 
Festka 
 
Festka je česká technologická firma, která se specializuje na zakázkovou výrobu silničních kol a rámů nejvyšší kvality. Sídlo a výroba firmy je v centru Prahy v České republice. Festky sedlá celá řada zajímavých lidí od hollywoodských celebrit a miliardářů až po obyčejné začátečníky, který si chtějí užívat jízdy na mimořádném produktu, který vznikl např. i díky podpoře Evropské vesmírné agentury (ESA). Firmu založili Michael Moureček a Ondřej Novotný a na estetickou úroveň kol Festka dohlíží od samého začátku umělecký ředitel Tomáš Hnida. Zhruba 90 % procent rámů a kol firma exportuje do celého světa, 80 % míří k zákazníkům mimo EU – Asie (Šanghaj, Singapur, Kuala Lumpur), USA, Austrálie (Sydney). 
 
Zdroj: TZ Ondřej Hampl, foto: Jan Krofta

IMG_1138 IMG_1141 IMG_1142 IMG_1144 IMG_1149 IMG_1151 IMG_1159 IMG_1161 IMG_1163 IMG_1321 IMG_1332 IMG_1339 IMG_1363-2 IMG_1376 porcelain@barrocco_01 porcelain@barrocco_02 porcelain@barrocco_03 porcelain@barrocco_04 porcelain@barrocco_05 porcelain@barrocco_06 porcelain@barrocco_07 porcelain@barrocco_08 porcelain@barrocco_09 porcelain@barrocco_10 porclain_studio_black water-photoF
Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (22.4-28.4.2024)
21.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
V novém týdnu Vám opět přinášíme svěží dávku výhod a jedinečných příležitostí! Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
» více novinek a videí