Wout van Aert obhájil titul mistra světa v cyklokrosu

Wout van Aert obhájil titul mistra světa v cyklokrosu

Datum vydání: 29.01.2017

Smůla vzala šanci suverénnímu Van der Poelovi, titul tak obhájil Van Aert. Nejlepší z českých jezdců byl Michael Boroš, který dokončil na sedmém místě! 

Očekávala se veliká bitva dvou v současnosti asi nedostižných cyklokrosařů - Belgičana Wouta van Aerta a Nizozemce Mathieu van der Poela. Jenže dnes to vypadalo, že tím silnějším je Van der Poel, který toužil přidat k titulu mistra světa z roku 2015 svůj druhý. 

Van der Poel vystartoval do závodu jako raketa a okamžitě si vybojoval na prvním místě náskok, což ostře kontrastovalo se situací jeho belgického soupeře, který se v prvním kole spíše trápil.

Dnešní závod však obrovsky ovlivnily defekty, které se jako blesky smůly snášely na jednoho závodníka za druhým a obzvláště kruté byly dnes k jasně nejsilnějšímu muži závodu. Van der Poel musel do depa čtyřikrát, třikrát měl štěstí v "načasování" defektu, ale naposledy, když už se hlavně díky jeho problémům na něj zezadu dotáhl Van Aert, píchl příliš daleko od depa, což ho stálo celý závod a sen o titulu. 

Van Aert by pak v každém jiném závodě měl poměrně snadnou cestu k titulu, ale na kruté trati v Bielsu přeci jen potřeboval také trochu štěstí. To, na rozdíl od svého velkého rivala, však měl a dojel si tak pro druhý titul mistra světa v řadě. 

O třičtvrtě minutu za ním proťal cílovou čáru totálně zdrcený Nizozemec, jehož slzy jak hrachy hovořily o všem. 

Těch, kteří dnes dokončili elitní závod mužů bez defektu, bylo jako šafránu. Smůla se nevyhnula ani největší české naději, Michaelu Borošovi, který navíc do cíle dojel/doskákal/došel se zaseknutým šaltrem. V konečném zúčtování mu však patří skvělá sedmá příčka!

Smůla se dnes opravdu vyhnula málo komu. Českým reprezentantům se dnes ale dařilo nadmíru dobře! Jiří Nesvadba totiž skončil jen těsně za desítkou, na jedenáctém místě a téměř čtyřicetiletý Emil Hekele si po osmnácti letech absence na MS dojel pro nadprůměrnou 22. příčku. O čtyři místa za ním skončil čtvrtý Čech v cíli - Tomáš Paprstka. Tomáš Malík uzavíral čtvrtou desítku pořadí, když byl předjet o dvě kola. 

Výsledky:


1. Wout Van Aert (Belgie) 1:02:08
2. Mathieu Van Der Poel (Nizozemsko) +0:44
3. Kevin Pauwels (Belgie) +2:09
4. Lars Van Der Haar (Nizozemsko) +2:52
5. Corne Van Kessel (Nizozemsko) +3:09
6. Laurens Sweeck (Belgie) +3:29
7. Michael Boroš (Česko) +3:47
8. Gianni Vermeersch (Belgie) +4:02
9. Simon Zahner (Švýcarsko) +4:08
10. Sascha Weber (Germany) +4:29
11. Jan Nesvadba (Česko) +4:50
...
22. Emil Hekele (Česko) +6:26
26. Tomáš Paprstka (Česko) +6:49
39. Michal Malík (Česko) -2 kola

 

 

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí