Favorit Brno U23 řeší komplikace s účastí na zahraničních startech

Favorit Brno U23 řeší komplikace s účastí na zahraničních startech

Datum vydání: 18.03.2021

Nelehkou situaci s cestováním na plánované akce do zahraničí řeší v těchto dnech šéftrenér Favoritu Brno František Trkal.

Jeho svěřenci, kteří budou letos opět závodit na kolech Stevens a v přilbách Catlike nakonec nestartovali na závodech v Chorvatsku a nevyjde jim ani další závod v Rakousku.

„Do Chorvatska jsme měli odjet začátkem v března. V plánu byl tréninkový kemp a závod Istrian Spring Trophy. Zvažovali jsme všechna rizika a vyhodnotili jsme to tak, že raději budeme trénovat v domácích podmínkách. Každý, včetně členů doprovodu, by musel mít 3 PCR testy, což není úplně levná záležitost. Navíc byla velká koncentrace lidí na jednom místě, protože všichni bydleli ve dvou hotelech. Kdyby byl někdo od nás pozitivní, musel by tam navíc zůstat v karanténě, což by přineslo další problémy kvůli nucenému výpadku v tréninku,“ vysvětlil šéftrenér.

Závodníci silničního týmu mužů tak trénovali v domácích podmínkách. Problémy s účastí na zahraničních závodech však přetrvávají.

„Teď o víkendu jsme měli jet úvodní závod Rakouského poháru v Leondingu, kam jezdíme už řadu let. Ale před pár dny mi od pořadatele přišel mail, že jim kvůli omezením zredukovali počty závodníků na 200 celkem ve všech kategoriích. Jedou tam muži, ženy, junioři i juniorky. Omluvili se, že nás nemohou vzít,“ přiznal František Trkal.

„Situace bohužel není jednoduchá a cestování na závody do zahraniční je komplikované. Koncem března máme jet do Slovinska, ale to je v rudé zóně a zase to bude hodně riskantní a finančně nákladné. Pro kluby, které hospodaří s nějakým nižším rozpočtem, to nejsou zanedbatelné částky, takže to zatím necháváme otevřené, stejně jako dubnové závody v Polsku,“ prozradil šéftrenér Favoritu.

Posunut je i start domácí sezóny, tradiční zahajovací klasika Velká Bíteš-Brno-Velká Bíteš by se měla jet až 17. dubna.

„Není to snadné, ale podobnou situaci řeší více týmů. Musíme se s tím popasovat,“ dodal František Trkal.

Foto: Radomír Inek, Jan Brychta / SvětCyklistiky.cz


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
» více novinek a videí