Favorit Brno: Adam Křenek pátý na RBB Tour

Favorit Brno: Adam Křenek pátý na RBB Tour

Datum vydání: 09.06.2021

Adam Křenek ​z Favoritu Brno na Stevens obsadil velmi dobré páté místo na etapovém závodě RBB Tour v jižních Čechách. 


Závod měl tři etapy. V úvodní časovce jednotlivců na 8 km skončil Michal Rotter třetí, Petr Hampl šestý a Michal Procházka devátý.

„Pódium na úvod bylo super, navíc jsme další den vezli dres pro nejlepšího závodníka do 23 let,“ uvedl šéftrenér Favoritu František Trkal. 

V sobotu čekala na peloton etapa dlouhá 165 km.

„Ze začátku to z naší strany bylo dost špatné, ale pak se kluci probrali ve správný čas. Když odjela tříčlenná skupinka, složili se tam a během deseti kilometrů jejich náskok zlikvidovali,“ popisoval šéftrenér.

Na posledních 20 kilometrech atakovala skupina 5 lidí, kde byl i Petr Hampl. Skončil pátý, ale katapultovalo ho to do čela průběžného pořadí! Další den jen ve žlutém dresu lídra. 

„Do poslední etapy jsme měli jednoznačnou taktiku. Petr věděl, že si musí hlídat lidi, kteří ho ohrožovali. Zhruba do půlky etapy to fungovalo, jenže pak odjela sedmičlenná skupina, kde jsme sice měli Křenka, ale byli tam s ním i pátý a šestý závodník průběžného pořadí. Petr si je nepohlídal, což je na tak zkušeného závodníka obrovská chyba,“ litoval František Trkal. 

„Adam jim v té skupině vpředu nestřídal, aby to Petr mohl zkusit dojet. Bohužel se to nepovedlo a my v poslední den ztratili žlutý dres. Na jednu stranu je dobré, že tam byl Adam, který dojel v etapě čtvrtý a posunulo ho to na páté místo konečného pořadí, ale převažuje velké zklamání, že to Petr neudržel,“ dodal šéftrenér Favoritu. 

Mrzelo ho i zranění Josefa Čekala, který měl ve druhé etapě pád a v nemocnici mu museli sešít ruku. Do poslední etapy tak už nastoupit nemohl. Závod vyhrál Jan Ryba ze Sparty.
 

Foto: Jaroslav Svoboda / jsphoto.cz, TZ: Favorit Brno


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí