FOR BIKES 2018: Největší cykloveletrh potvrdil svou výjimečnost, přilákal přes 30 tisíc lidí

FOR BIKES 2018: Největší cykloveletrh potvrdil svou výjimečnost, přilákal přes 30 tisíc lidí

Datum vydání: 10.04.2018

Devátý ročník​ největšího cykloveletrhu v Česku i střední Evropě přilákal uplynulý víkend do PVA EXPO PRAHA přes tři desítky tisíc milovníků kol.

Návštěvníci mohli vybírat v 5 halách výstaviště z téměř 300 vystavovatelů, kteří představovali novinky, trendy i doplňky ze světa cyklistiky pro profesionály, nadšence i rodiny s dětmi. Oficiálními vozy veletrhu FOR BIKES byly automobily značky FORD.

V pořadí devátý ročník FOR BIKES potvrdil svou výjimečnost nejen u nás, ale i ve střední Evropě, když se jej v halách letňanského výstaviště PVA EXPO PRAHA zúčastnily více než tři desítky tisíc návštěvníků. Třídenní svátek cyklistiky v pátek 6. dubna slavnostně zahájili předseda představenstva ABF, a.s. Pavel Sehnal, generální ředitel ABF, a.s. Tomáš Kotrč, prezident Českého svazu cyklistiky Petr Marek, náměstek primátorky hl. m. Prahy Petr Dolínek, profesor Pavel Pafko a nejúspěšnější český paralympionik Jiří Ježek. 


 
Součástí bohatého doprovodného programu byly i cyklistické závody. Vítězem pátečního AUTHOR SILNIČNÍHO KRITÉRIA se stal Vojtěch Hačecký z celku Elkov Author, který zvítězil potřetí. Na stupně vítězů ho doprovodili druhý Václav Sirůček a třetí Jaroslav Kulhavý. V sobotním MTB HERVIS RACE FOR BIKES pro horská kola si pro první místo dojel Jan Škarnitzl z Mitas Trek. Těsně za ním skončili Daniel Mader a Petr Tatíček.
 
Svou spokojenost neskrývali ani vystavovatelé. Například Roman Čechura z Cyklomax uvedl:

„Za fenomén FOR BIKES jsme nesmírně vděční. Celý tým Cyklomax – distributor kol značky Rock Machine má jedinečnou příležitost vyslechnout autentické reakce koncových zákazníků na letošní modely. Desetitisíce křišťálově čistých a nejaktuálnějších informací o tom, jak se podařilo sestavit nabídku tvarů, barev, výbavy a ceny elektrokol, kol a příslušenství vám nedá žádná anketa, žádný průzkum trhu, žádné pretesty – jen tři dny na stánku, kudy proudí davy cyklistů natěšených na sezónu. Neexistuje lepší nástroj, kterým by bylo možné změřit trendy v nákupních rozhodnutích českých cyklistů všech kategorií. Teď už víme, že nás čeká pěkná sezóna, i kdyby se naplnila Medardova pranostika.“ 

V rámci FOR BIKES byly uděleny prestižní ceny GRAND PRIX a TOP EXPO. Výsledky soutěží najdete níže, stejně tak číselné údaje o veletrhu. Více informací na webu www.forbikes.cz

 
FOR BIKES 2018 v číslech:
9. ročník veletrhu
Počet vystavovatelů: 265
Počet zahraničních vystavovatelů: 14
Počet států: 5
Čistá výstavní plocha (v m²): 10 100
Hrubá výstavní plocha (v m²): 20 200
Počet návštěvníků: 30 456
Doprovodný program: závody AUTHOR SILNIČNÍ KRITÉRIUM, mezinárodní závody v Trialu, soutěže na U rampách Mercedes-Benz freestyle BMX funbox jam, MTB HERVIS RACE FOR BIKES, exhibice manažerského klání na skládacích kolech Brompton.  
 
Ceny GRAND PRIX vybírala desetičlenná odborná porota složená zejména ze zástupců cyklistických médií, a to ve třech kategoriích a jedné doplňkové. Jaké jsou výsledky?   
   
Nejlepší kolo veletrhu FOR BIKES 2018:
Gravel bike – Canyon Grail CF SLX 

Nejlepší elektrokolo veletrhu FOR BIKES 2018:
Rocky Mountain Altitude Powerplay Carbon 90 

Nejlepší cyklistický komponent veletrhu FOR BIKES 2018:
Silniční přilba POC Ventral Spin

Zajímavost veletrhu FOR BIKES 2018:
Kombinované zařízení GPS, ochrana a volání pomoci – REXbike
 
TOP EXPO 2018 bylo rovněž hodnoceno ve třech kategoriích. Kdo uspěl?
Kategorie do 50 m²: Cyklo Best s.r.o.
Kategorie 50 – 100 m²: Kellys Bicycles Czech Republic s.r.o.
Kategorie nad 100 m²: Universe Agency spol. s r.o.
 
Zdroj: TZ Lucie Bártová


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí