FESTKA představuje projekt Glörious

FESTKA představuje projekt Glörious

Datum vydání: 08.04.2022

Festka uvádí na trh společný projekt se zlobivým dítětem amatérské cyklistiky 

Společnost FESTKA, český výrobce špičkových karbonových rámů pro jízdní kola, představuje spolupráci se zlobivým dítětem amatérské cyklistiky Glöriousem.

Matt Stanbury je týpek. Tento povoláním grafik a srdcem cyklista bourá na svém instagramovém účtu Glörious (nyní přejmenovaném na rock_n_donuts) představy o amatérském cyklistovi na prahu středního věku. Jeho počet fanoušků (aktuálně 38tis.) potvrzuje, že jeho přístup k cyklistice a alternativní image cyklisty hobíka se setkává s velkým ohlasem. Jeho láska ke koblihám, kterou proklamuje kde může, je přidrzlá výzva ve světě lidí, kteří počítají každou kalorii.  
 

Vzhledem k tomu, že Mattovým nejoblíbenějším kolem je již mnoho let Festka, bylo jenom otázkou času, kdy s pražským výrobcem unikátních karbonových kol vznikne nějaký společný projekt. Řeč byla o návrhu designu na dresy, ale když Matt projevil zájem o gravelový model Scout, Festka mu dala zelenou, aby si design svého budoucího kola udělal sám.

Matt je velmi plodný tvůrce, takže místo jednoho návrhu jich během pár dní poslal rovnou pět. Jeden z nich šikovně pracoval s pop-artovými prvky, které okamžitě zaujaly uměleckého šéfa Festky Tomáše Hnidu: „Na design v pop-artovém stylu jsem myslel už dlouho, takže když s ním přišel Matt, srdce mi zaplesalo.”


Kontrastující plochy primárních barev v Mattově návrhu slouží jako dokonalé pozadí pro typické pop-artové tečkování, inspirované nesprávným soutiskem tiskařských desek. Design se lidem ve Festce líbil natolik, že se firma rozhodla jej nabídnout jako limitovanou edici i svým zákazníkům.

Když se Matta zeptáte prakticky na cokoli, můžete si být jisti zajímavou odpovědí. Téma designu pro jeho Scouta není žádnou výjimkou: „Pop-art bořil hranice a na svou dobu byl dost radikální. Já zas rád bořím hranice mezi zákusky a cyklistikou. Pop-art pracoval s parodií, a to co dělám já, je parodie na hobby cyklistiku. Pop-art se chytl, protože měl fór a prodával ho výraznými zářivými barvami. My jsme tady vytvořili pojízdnou pop-artovou galerii… a koblihostroj.”  

Zákazníci, kteří si v současné době nepotřebují koupit nové kolo, ale Mattův design si jim líbí, mají možnost si pořídit na e-shopu Festky alespoň tričko, které pracuje s některými prvky z jeho grafického návrhu.

Edice je limitovaná počtem deseti kusů: jeden pro autora a devět na prodej. Na každém rámu budou drobné nuance v tečkování, takže každý kus bude trochu originál. 
 

 

Zájemci o kola z projektu Festka vs. Glörious si mohou koupit samotný rámový set nebo si nechat od Festky postavit kompletní kolo. Vzhledem k tomu, že každý rám se bude vyrábět na objednávku, může firma i v tomto případě nabídnout zákazníkům geometrii na míru.

 

Rámová sada stojí 203.750 Kč. Cena celostavby se bude odvíjet od použitých komponentů. Festka nabízí balíček, který začíná na ceně 277.750 Kč. 
 
Zdroj a foto: TZ Festka


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
» více novinek a videí