Exhibiční závod horských kol již podruhé v centru města Hradce Králové

Exhibiční závod horských kol již podruhé v centru města Hradce Králové

Datum vydání: 27.09.2016

Historické centrum města Hradec Králové otevře ve středu 28. září svou náruč vrcholu premiérové sezóny seriálu Mercedes-Benz Bike Cup 2016 – závodu Mercedes-Benz Gočárovy schody. Druhý ročník neotřelého závodu přilákal jedničky české cyklistiky a nabídne atraktivní podívanou pro diváky.

Po vzoru světových akcí představuje závod Gočárovy schody exhibici ve sjezdu se schodů a zároveň nabídne bohatý doprovodný program divákům a hradeckým obyvatelům. Závodu se zúčastní domácí cyklistická špička včetně ředitele závodu Jana Hrušky a olympionika Jana Škarnitzla.
 
Na městském okruhu navrženém zkušenými traťovými architekty vynikne cyklistická dovednost a výkonnost závodníků.

Důležité je mít řidítka pod kontrolou a hlídat si rychlost,“ tvrdí zkušení jezdci.

Celou akci zahájí v 14:30 dětský závod. Před vrcholem exhibice odstartuje v 16.30 závod Nova jízda určený všem hobby jezdcům. Závod se pojede ve stylu 25 minut + 1 okruh. Hlavní závod Elita odstartuje před kostelem Nanebevzetí Panny Marie na Velkém náměstí o hodinu později a bude ve stylu 50 minut plus 1 okruh. Trasa povede ulicí Karla Tomana přes náměstí Jana Pavla II. a pivovarské náměstí až ke Gočárovým schodům. Po jejich zdolání vyjedou závodníci opět před kostel Nanebevzetí Panny Marie, kde už je čeká „jen“ cílová rovinka. Po vyhlášení výsledků proběhne autogramiáda nejlepších závodníků závodu Elita.
 
Hlavními partnery závodu Mercedes-Benz Gočárovy schody jsou Mercedes-Benz Česká republika a Mitas a.s. Hlavním mediálním partnerem závodu je TV Nova.

Harmonogram akce:

13:00 - 16:00 - akreditace závodníků na místě
16:30 - (25 minut plus 1 okruh) start závodu Nova jízda
17:30 - (50 minut plus 1 okruh) start závodu Elita
14:30 - dětské závody
19:00 - vyhlášení výsledků
 
 
Registrovat se na závod Mercedes-Benz Gočárovy schody lze na oficiálních stránkách: www.bikecup.cz a nebo přímo na místě v den akce.


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí