Equator představuje nová MTB karbonová kola za téměř 20 tisíc Kč

Equator představuje nová MTB karbonová kola za téměř 20 tisíc Kč

Datum vydání: 17.10.2020

Equator možná znáte j​ako značku zapletených silničních karbonových kol. Rok 2020 patřil testování finálních prototypů MTB řady, která se podle názorů testujících profíků extrémně povedla, a kterou bychom vám rádi představili.

 

Výsledkem téměř dvouletého úsilí a 10 let zkušeností jsou kola, na která jsme  hrdí. Jako metu jsme si určili váhu 1 500 gramů. Té dosahujeme díky kvalitnímu a lehkému hookless ráfku z materiálu Toray T800 a hlavně středům a paprskům od DT Swiss.

 

Představujeme rovnou 2 řady - MTB a MTB Pro. Ty se liší použitými komponenty, kterými jsou středy DT Swiss DT 350 CL a paprsky Competition, respektive 240S CL a Aerolight paprsky u dražší varianty Pro. 
 

Obě řady nabízíme jak v klasické šířce 25 mm, tak i ve verzi Wide, která je téměř o 5 mm širší. Naše nejlehčí verze Equator MTB Pro má těžko uvěřitelných 1 360 gramů, ta nejtěžší pak o 30 gramů překračuje magickou hranici jednoho a půl kila. 

 

Kola vám navíc zapleteme na Boost i užší osy, takže kompatibilitu u nás nikdo řešit nemusí. MTB řadu sestavujeme přímo ve Zlíně, takže se nám daří i zaměstnávat české ruce a to nám dělá velkou radost.

 

Uchycení kotouče jsme zvolili Centre Lock. Pokud jste náhodou fandové šesti děr, můžete si jednoduše pořídit redukci. 

 

Kola jsou vhodná hlavně pro XC, Allmountain i pluskový gravel - prostě všude tam, kde se hodně jezdí do kopce. Na enduro se někomu může zdát 30 mm šířky málo, ale kola rozhodně vydrží i tvrdší zacházení.

 

 

Levnější verze Equator MTB stojí 20 999 Kč a Equator MTB Pro 26 999 Kč. Věříme, že takhle má vypadat parádní poměr cena/výkon, jak už jste u nás ostatně zvyklí.

 

A jaká je nevýhoda? Na kola si počkáte. Kvůli dostupnosti komponent vám je dodáme v průběhu ledna. 

 

Věříme ale, že je to čekání, které se vyplatí. 

 

Rekapitulace:

 

Spuštění objednávek: 18.10

Ukončení objednávek: 1.11.

Předpokládané dodání: do konec ledna 2021

Záloha: 50% při objednání

1000,--Kč sleva na 1 pár kol pro tuto první vlnu objednávek

Objednávky na equator-cycling.com.

 
Zdroj a foto: TZ Equator


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí