Elkov Author zvítězil před BORA-Hansgrohe na CCT

Elkov Author zvítězil před BORA-Hansgrohe na CCT

Datum vydání: 10.08.2017

Překvapivým vítězem úvodní týmové časovky devátého ročníku etapového závodu Czech Cycling Tour na 18,6 kilometru se v Uničově stala domácí sestava týmu Elkov Author.

V podniku první kategorie kalendáře UCI za ní zaostaly dvě favorizované stáje - BORA hansgrohe byla pomalejší o tři vteřiny a CCC Sprandi Polkowice zaostala za vítězi o šest vteřin.
 
Elkov Author byl nejrychlejší na všech mezičasech a těžil z vyrovnanosti své osmičky jezdců. Na nejvyšší stupeň vystoupili Tomáš Bucháček, Pawel Cieslik, Josef Černý, Vojtěch Hačecký, Martin Hunal, Jiří Šorm, Michael Kukrle a Jiří Polnický.
 

 
První projel cílovou páskou Polák Cieslik a do zítřejší etapy tak obleče žlutý trikot lídra závodu, nejlepším mladým jezdcem kategorie do 23 je Šorm a trikot pro nejlepšího Čecha ponese Jiří Polnický.
 
Laťku vysoko nastavil hned třetí startující tým Astana City, ale rychle jej z čela o vteřinu sesadila sestava Adria Mobil. Pod 21 minut se první dostali závodníci stáje Team Veloconcept, ale když cílem proletěla sestava Elkov Author, tak se časomíra zastavila na 20:32 a jak se později ukázalo, byl to čas vítězný.
 
Ale o vítězství se česká stáj strachovala až do konce. Předposlední startující CCC Sprandi Polkowice, se třemi Čechy Janem Hirtem, Michalem Schlegelem a Františkem Sisrem v sestavě se hodně časem přiblížila a ještě menším rozdílem podlehla jediná stáj WorldTour kategorie Bora hansgrohe, kterou k vítězství nedotáhl ani skvělý časovkář Jan Bárta.
 

 
Hodně emotivně prožíval závěr závodu trenér Elkov Author Otakar Fiala. Se stopkami v ruce hlásil do telefonu, dali jsme jim tři vteřiny.

„Oproti loňsku jsme hodně posílili, ale chtěli jsme být do pátého místa, s vítězstvím jsem rozhodně nepočítal. Kluci ale jeli celou trať vyrovnaně, přes kopec to odtáhli tři čtyři jezdci. Skvěle jeli Černý, Cieslik, Bucháček, Polnický a na rovinách jim vydatně pomohl Hačecký. Svůj podíl na vítězství ale má i zbylá trojice,“ řekl Otakar Fiala a na dotaz, kdo bude v závodu lídrem řekl:

„Máme vyrovnaný tým, ale trio Cieslik, Polnický a Černý jsou ti, na něž bychom chtěli jet.“

Spokojen byl i Josef Černý.

„Je super, že jsme do závodu vstoupili tak dobře. Časovka byla těžká, ale dokázali jsme udržet vysoké tempo, všichni odvedli dobrý výkon. Máme to dobře rozjeté, ale rozhodovat se bude až v dalších těžkých horských etapách.“

Výsledky:

Týmová časovka na 18,6 km:

1. Elkov Author 20:32, 2. Bora Hansgrohe +3, 3. CCC Sprandi Polkowice +6, 4. Team Veloconcept +15, 5. Wilier Triestina - Selle Italia +24, 6. SEG Racing Academy +28, ...18. CK Příbram Fany Gastro +1:51.
 
Foto: Jan Brychta / Czech Cycling Tour, zdroj: TZ: pořadatelé


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí