Elita z Tour se letos poměří i na Vueltě

Elita z Tour se letos poměří i na Vueltě

Datum vydání: 03.08.2017

Chrise Frooma (Sky) vyzvou na Vueltě k další bitvě Fabio Aru (Astana), Romain Bardet (AG2R-La Mondiale) a možná i Alberto Contador (Trek-Segafredo).  A co parťák Mikel Landa? 

Nebývá příliš zvykem, že se tolik jezdců ze špičky celkového pořadí Tour de France vydává poměřit síly i na španělskou Vueltu. Čtyřnásobný vítěz Tour, Chris Froome (Sky), byl prvním, kdo nejenže potvrdil záměr účastnit se Vuelty, ale dokonce veřejně vyhlásil útok na titul. 

V tom mu bude chtít zabránit král Vuelty z roku 2015, Fabio Aru (Astana). Vítěz etapy na Tour a pátý muž celkového pořadí byl tím, kdo Froomeovi vzal na dva dny žlutou. Ve Španělsku oběma půjde pro změnu o červenou. 

Svou účast překvapivě potvrdil i třetí muž z Tour, Romain Bardet (AG2R-La Mondiale), který se doposud soustředil výhradně na domácí Grand Tour, kde skončil čtyřikrát v top ten, z toho dvakrát na bedně a vyhrál tři etapy. Bardet nicméně naznačil, že na celkový triumf pomýšlet nebude.

O svůj čtvrtý triumf na třetí Grand Tour sezony se bude s velkou pravděpodobností ucházet i Alberto Contador (Trek-Segafredo), pro kterého je deváté místo z "Velké smyčky" velkým zklamáním.

Pikantní záležitostí je to, jak si tým Sky poradí s Mikelem Landou. Až příliš luxusní domestik Chrise Frooma, který s hořkostí snášel ztrátu podia na Staré dámě, plnil roli pomocníka i v San Sebastianu, kde pro změnu pomohl k triumfu Michalu Kwiatkowskému.

Landa si stále udržuje špičkovou formu. Na v těchto dnech probíhajícím etapáku Okolo Burgosu vyhrál dvě ze tří etap a drží celkové vedení. S takovou fazonou by byl hřích ho na Vueltu nevzat, ale těžko počítat s tím, že Froomeovi bude loajálním kolegou. 



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Colnago G4-X: Aerodynamické prvky i na gravel kole
01.05.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
Colnago, prestižní italský výrobce jízdních kol, právě oznámil vydání svého nejnovějšího modelu, Colnago G4-X 2024. Tento model představuje nejnovější inovace a technologie v oblasti cyklistiky a slibuje, že posune hranice toho, co je možné na kole dosáhnout.
Stevens E-Maverick
01.05.2024 | Kategorie: MTB
Lehký a hravý pro maximální zábavu na stezce - to bylo zadání pro vývoj nové řady E-Maverick Light Assist e-fully.
Vydařený bikový víkend na Zličíně a pokračování ŠKODA Pražského MTB poháru už ve středu
30.04.2024 | Kategorie: MTB
ŠKODA Pražský MTB pohár pokračoval vydařeným víkendem v téměř ideálním cyklistickém počasí na Zličíně. Závodů se účastnilo velké množství ​bikerů z celé republiky.
Prima CUP na Dolní Moravě nebude jen o cyklistice, užije si ho každý
29.04.2024 | Kategorie: MTB
Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (29.4-5.5.2024)
29.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí