Elia Viviani: Cílem je pro mě jednoznačně vyhrát jednu etapu

Elia Viviani: Cílem je pro mě jednoznačně vyhrát jednu etapu

Datum vydání: 01.09.2020

Italský profesionální jezdec, specialista na spurty, který od letošní sezony závodí za tým Cofidis.


Ve své bohaté kariéře dokázal vyhrát etapy na všech třech Grand Tours (1x Tour, 5x Giro, 3x Vuelta). V roce 2018 ovládl bodovací soutěž na Giro d´Italia. Je také majitelem zlaté olympijské mediale v omniu (2016). Celkem má na kontě 78 profesionálních vítězství.
 

Jak se povedlo poslední doladění formy před Tour de France? Jste dobře připraven?
 

Jsem v pohodě, chybí mi sice výhra v první podivné části sezóny, ale cítím se dobře a jsem v dobré kondici, připraven na Tour de France. Nemám sice v nohách moc závodů, ale hodně jsem doma pracoval na závodním tempu při jízdě za motorkou a sprintech.
 

 

Jste hlavní leader týmu? Kdo vám bude k ruce?


Nejsem pro Tour hlavním lídrem, po dobrém výkonu našeho vrchařského týmu a speciálně Guillauma Martina na Dauphine, se budeme zaměřovat i na celkovou klasifikaci. Já budu mít pro sprinty k ruce hlavně Simone Consonniho a Christopha Laporta.

 

Cofidis nebyl v posledních letech týmem s nejpropracovanějším podpůrným systémem pro sprinty. Zlepšuje se tato práce, nebo se raději spoléháte na svůj vlastní finiš? 
 

Dosavadní průběh letošní sezóny nám v budování špičkového sprinterského vláčku příliš nepomáhá, ale máme opravdu vysoký potenciál díky jménům jako jsou Sabatini, Hass, Vermote, Mathis, Van Bilsen, Laporte a Consonni.  Přesto musíme být upřímní a přiznat si, že je před námi ještě hodně práce, abychom vytvořili jeden z nejlepších spurtérských týmů světa.
 

 

 

Jaké jsou vaše ambice pro letošní Tour?
 

Cílem je pro mě jednoznačně vyhrát jednu etapu. Pokud se to povede víckrát, bude to jedině dobře. Ale prvním cílem je zisk jedné etapy. 

 

Koho považujete za současného nejlepšího sprintera na okruhu?
 

V posledních několika letech je tu skupina několika špičkových sprinterů, kdy každý z nich má své silné chvíle, jako já v roce 2018 nebo Caleb Ewan v roce 2019. Když je na svém vrcholu, je z mého pohledu nejsilnější Fernando Gaviria. Pro tuto Tour de France bych ale řekl dvě jména - Caleb Ewan a Sam Bennett.
 
Zdroj a foto: TZ Martin Suchánek

 


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí