ELEVEN MERCEDES-BENZ MITAS – tým s vizí a budoucností

ELEVEN MERCEDES-BENZ MITAS – tým s vizí a budoucností

Datum vydání: 16.04.2015

Pro letošní sezónu 2015 připravilo vedení týmu Eleven Mercedes-Benz Mitas spoustu změn. Pro čtvrtou sezónu získali nové partnery a dále spolupracují s těmi stávajícími. Týmový celek posílili o nové závodníky a mají zcela novou základnu v Jablonci nad Nisou. Jejich cílem je tým reprezentovat jak v Čechách, tak v zahraničí a to hned v několika disciplínách.

Závodní sezóna byla zahájena. Tým absolvoval řadu přípravných závodů a tuto sobotu je první generálka na Českém poháru v Teplicích. Jejich další kroky se pak budou ubírat k Světovému poháru v Novém Městě na Moravě a dalším dílům světového poháru v Evropě. Na těchto závodech je budou reprezentovat Zdeněk Vobecký a Michal Malík, který je hlavní posilou týmu pro nadcházející sezónu. Jeho ambice směřují především k cyklokrosovým závodům.

Týmové řady se také rozšířily o mladé ambiciózní závodníky, kterými jsou Milan Záleský, ten už za sebou nechal pá výsledků v silniční cyklistice. Dále Ondřej Preněk, příchazející z KC Kooperativa, letos bude poprvé závodit mezi muži. Posílili i o staršího, zkušenějšího závodníka v kategorii Masters, Ondřeje Zeleného. Od Ondry si letos slibují hodně. Je po operaci nohy, která ho dlouhá léta trápila a nyní to vypadá, že se vrací v plné síle a podle dosavadních závodů dělá velké dusno i elitním závodníkům.
 

 
V původním osazenstvu se budou opírat především o závodníky v terénním triatlonu, které reprezentuje Pavel Jindra, mistr republiky 2015 v zimním triatlonu a sestry Loubkovi, které mají v českých závodech nejvyšší ambice. Na horských kolech, především na maratonských sériích, pak budou vidět Petr Tatíček, Aleš Strnad nebo Jakub Kavalír.

Tým pracuje také na spolupráci s handicapovanými sportovci. Mezi jejich hlavní tváře patří Lada Ekrtová, tricyklistka a Tomáš Moflar, nevidomý cyklista. Posilují také tým amatérů, do kterého může dnes patřit v podstatě každý, komu je sympatická tato filosofie: chtějí pomáhat lidem, kteří mají potenciál a sportovní ambice. Pod rukama sportovního ředitele Jiřího Výbory a hlavního manažera Tomáše Hromádky se tým krok po kroku rozrůstá mezi profesionály u nás a po očku už pokukuje po světové scéně.
 
Zdroj a foto TZ 
ELEVEN MERCEDES-BENZ MITAS


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
Cape Epic 2024: Češi bojují, Beers s Grottsem míří k triumfu
23.03.2024 | Kategorie: MTB

Předposlední etapa Cape Epicu prověřila odolnost jezdců. Zatímco lídři Matthew Beers a Howard Grotts si vítězstvím upevnili pozici na čele závodu, čeští reprezentanti zažívali krizové chvíle. 

 
» více novinek a videí