Dva české týmy na startu ZM U23 GP Priessnitz spa

Dva české týmy na startu ZM U23 GP Priessnitz spa

Datum vydání: 28.05.2019

Už příští týden se budou na českých silnicích prohánět nejlepší závodníci světa kategorie U23 díky prestižnímu Závodu míru U23 Grand Prix Priessnitz spa.

Závod je opět zařazen do kalendáře Nation’s cupu a na startu se tradičně sejdou reprezentační týmy z celého světa.

České cyklistické naděje letos navíc dostanou velkou příležitost, když díky výjimce, kterou se podařilo pořadatelům zajistit, mohou být na startu hned dva české výběry.

Za reprezentační tým A a český výběr B tak bude startovat celkem dvanáct závodníků. V této kategorii je letos opravdu z čeho vybírat. Závod je však profilově náročný, reprezentační trenér Tomáš Konečný a sportovního ředitel Favoritu Brno František Trkal, který bude zabezpečovat druhý tým, tak měli nelehký úkol při výběru závodníků do obou sestav. 
Konečné rozhodnutí padlo na tato jména:

Reprezentace A: Karel Vacek, Vojtěch Sedláček, Jakub Otruba, Petr Kelemen, Jan Kašpar, Tomáš Jakoubek

Český výběr B: Petr Klabouch, Vojtěch Řepa, Michal Procházka, Michal Rotter, Karel Tyrpekl a František Honsa

„Do závodu jdeme bojovat o příčky nejvyšší. Velké předpoklady pro tento typ závodu má určitě skvělý vrchař Karel Vacek, který by se mohl prosadit v královské etapě se stoupáním na Dlouhé stráně. Do umístění ale může promluvit i Jakub Otruba, který tu v loňském roce podal velmi dobrý výkon a letos je na tom ještě lépe, a navíc je zase o něco zkušenější. Tito dva budou vstupovat do závodu jako lídři, nicméně uvidíme, jak se závod vyvine. Tým je složený z mladých závodníků, nicméně jsou už z juniorských výjezdů zkušení a umí táhnout za jeden provaz. V pelotonu ale bude navíc dalších šest českých závodníků, což je z pohledu české cyklistiky naprosto skvělé,“ říká reprezentační trenér Tomáš Konečný. 


Jeho slova pak potvrzuje i František Trkal, který bude mít pod taktovkou druhou sestavu:

Jedna věc je, že je zde možnost postavit dva týmy, což se pořadatelům povedlo vyjednat a druhá, že se ho opravdu podařilo zabezpečit. Jsem za to velmi rád a hodnotím to velmi pozitivně vzhledem k vývoji české cyklistiky. Co se týče sestavy druhého týmu, myslím si, že je velmi vyrovnaná a jsem s ní spokojený. Tvoří ji především mladí závodníci a těžko říkat konkrétní prognózy. Zkušenější se jeví třeba Karel Tyrpekl, který má zároveň asi největší předpoklady prosadit se v náročném terénu kopcovitých etap, v hromadných dojezdech by se zase mohl prosadit Klabouch a velmi dobře se nedávno na Karpatech prezentoval také Michal Procházka. Myslím ale, že i ostatní závodníci se neztratí a je dobře, že dostali šanci v tak prestižním závodě startovat.“ 

Závod začíná 6. 6. 2019 prologem se startem a cílem v Krnově. Následují tři náročné etapy, které obsáhnou všechna náročná stoupání Jeseníků.
 
Více informací o závodě naleznete na zavodmiruu23.cz.

Zdroj a foto: TZ Judita Lorencová

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí