Dva Češi v elitní dvacítce pořadí seriálu World Tour

Datum vydání: 23.04.2018

Česká cyklistika má hned dva své zástupce mezi dvaceti bodově nejplodnějšími jezdci World Tour - Roman Kreuziger (Mitchelton-Scott) je třináctý a Zdeněk Štybar (Quick-Step Floors) dvacátý.

Nedělní monument Lutych - Bastogne - Lutych lehce zamíchal pořadím v bodování seriálu World Tour. Svou jarní dominanci opět dokázala zvýraznit belgická stáj Quick-Step Floors, která po vítězství Lucemburčana Boba Jungelse vede s velikým náskokem před všemi ostatními v čele s australskou stájí Mitchelton-Scott. Mezi jezdci vévodí pořadí mistr světa Peter Sagan (Bora-Hansgrohe). 

Za Mitchelton-Scott jezdí i nejvýše postavený Čech v bodování, Roman Kreuziger, jemuž patří 13. místo s 800 body. V elitní dvacítce je i zástupce v současnosti nejsilnější stáje, Zdeněk Štybar. Ten je prozatím 20. s 630 body. Prvně jmenovanému k relativně vysokému bodovému zisku pomohly 3 top ten výsledky v ardénských klasikách, Štybar zase předváděl konzistentní výkony na jarních klasikách na kostkách. 

Z českých cyklistů dokázal bodovat v nejkvalitnějších závodech světa už jen Jan Hirt (Astana). Ten má na svém kontě 16 bodů. Naposledy se mu nicméně výborně dařilo na závodě 1. kategorie - Tour of the Alps. Zbylí dva čeští cyklisté, kteří jezdí ve World Tour týmech - Leopold König (Bora-Hansgrohe) a Petr Vakoč (Quick-Step Floors) bohužel bojují se zdravotními problémy a zraněními. 

Dalším World Tour závodem v kalendáři je švýcarské Okolo Romandie. Do toho s největší pravděpodobností nikdo z Čechů nezasáhne.

Žebříček World Tour k nahlédnutí zde. 



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (15.4-21.4.2024)
15.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne.
Úvodní závod seriálu Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Gaze a Richards triumfují v úvodním závodě Světového poháru horských kol v Mairiporu
14.04.2024 | Kategorie: MTB

Světový pohár horských kol odstartoval v brazílském městě Mairipora napínavým závodem short tracku pro elitní kategorie. Evie Richards z týmu Trek Factory a mistr světa Samuel Gaze z Alpecin Deceuninck triumfovali na náročné trati, předznamenávajíc tak další události v seriálu. 

 
Allegro TEST: Giant Reign 1
13.04.2024 | Kategorie: MTB, Testy
Giant letos představil mnoho novinek. My jsme si posvítili na Giant Reign z roku 2023. Reigna jsme vzali do jeho přirozeného prostředí, a to do závodního nasazení na pořádný kopec.
» více novinek a videí