Druhý závodní den závodu Regionem Orlicka přinesl horké poča​sí i skvělou sportovní podívanou

Druhý závodní den závodu Regionem Orlicka přinesl horké poča​sí i skvělou sportovní podívanou

Datum vydání: 02.08.2020

Po nevydařené úvodní páteční etapě, která byla zastavena z důvodu nehody doprovodných motocyklů na trati, se v sobotu závod​ilo bez výrazných komplikací a s velkým nasazením. 

Sobotní dopoledne patří tradičně časovce jednotlivců. 169 závodníků postupně vyrazilo na trať dlouhou 9 km na trase Lanškroun – Nepomuky – Lanškroun. Z prvenství se mohl radovat německý závodník GEBHARDT Philipp, druhý nejlepší čas patřil Pavlu BITTNEROVI z týmu Mapei Merida Kaňkovský a bronz z časovky si odnesl Pepijn REINDERINK z Belgie.

Třetí královská etapa odstartovala v 15 hodin z námětí v Jablonném nad Orlicí. 

Na cyklisty čekalo 71 kilometrů v náročném kopcovitém profilu tratě a čtyři horské prémie. Závodilo se na trase Jablonné nad Orlicí – Červenovodské sedlo – Červená voda – Bukovice – Klášterec – Zborov – Jedlí – Crhov – Cotkytle – Lázek – Tatenice – Sázava – Lanškroun. Každá z prémií nakonec patřila jinému závodníkovi. Poslední vrchařskou prémii na Lázku ovládl druhý muž z dopolední časovky Pavel Bittner, který následně dojel suverénním způsobem první do cíle. Necelou minutu po vítězi přijela skupina, ve které závěrečný spurt nejlépe zvládl Matyáš Kopecký z týmu Výběr cyklokros a na třetím místě se umístil Martin Svrček ze slovenského týmu Akadémia Petra Sagana.

Pavel Bittner je nyní vedoucím závodníkem v průběžném pořadí, vede bodovací soutěž a na start poslední etapy se postaví ve žlutém trikotu. Bílý trikot s modrými puntíky ve čtvrté etapě poveze Matyáš Kopecký a dres nejlepšího vrchaře Moritz Kretschy. Po třetí etapě bylo 56 závodníků diskvalifikováno pro nesplněný časový limit.

Na nedělí etapu vyrazí zredukované startovní pole, které bude mít 113 závodníků. 

Výsledky ke stažení zde.



 
Zdroj: TZ Tereza Juřinová, foto: Pavel Švejkar

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Domácí Holubová a rakouský Bairov ovládli první Český pohár v městě Touškov
07.05.2024 | Kategorie: MTB

Město Touškov hostilo start 34. ročníku Českého poháru XCO a domácí Adéla Holubová si zde vydobyla vítězství mezi ženami. Společně s ní si slavnostní chvíle užíval Rakušan Mario Bair, který ovládl mužskou kategorii.

 
Začíná ME XCO v Cheile Gradistei, bez nemocného Cinka, Srnské a Novotného!
06.05.2024 | Kategorie: MTB
V rumunském horském resortu Cheile Gradistei ve středu začne Mistrovství Evropy horských kol v olympijském cross country, Short tracku a štafetách.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (6.5-12.5.2024)
06.05.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.
Colnago G4-X: Aerodynamické prvky i na gravel kole
01.05.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
Colnago, prestižní italský výrobce jízdních kol, právě oznámil vydání svého nejnovějšího modelu, Colnago G4-X 2024. Tento model představuje nejnovější inovace a technologie v oblasti cyklistiky a slibuje, že posune hranice toho, co je možné na kole dosáhnout.
Stevens E-Maverick
01.05.2024 | Kategorie: MTB
Lehký a hravý pro maximální zábavu na stezce - to bylo zadání pro vývoj nové řady E-Maverick Light Assist e-fully.
» více novinek a videí