Druhý závod ŠKODA CUPu už tento víkend!

Druhý závod ŠKODA CUPu už tento víkend!

Datum vydání: 10.04.2019

Profilově nejnáročně​jším závodem Kyjovské Slovácko pokračuje elitní Český pohár na silnici ŠKODA CUP 2019.

Předběžná startovní listina navíc slibuje podobně nabité startovní pole, jako tomu bylo při úvodním závodě seriálu.
 
Kyjov je už tradiční zastávkou silničního poháru, na zdejší trati se několikrát konalo dokonce mistrovství republiky. V letošním ročníku čeká závodníky patnáct okruhů o celkové délce 141 kilometrů. Trasa kyjovského poháru je velmi specifická, když je jeho cíl umístěn na vrcholu náročného stoupání ke Strážovickému vysílači. Kromě toho většinou sehraje významnou roli ve vývoji závodu také vítr.

„Kromě závěrečného stoupání, které má dvanáctiprocentní sklon, absolvují závodníci v každém okruhu také táhlé čtyřkilometrové stoupání obcí Věteřov, takže vrchaři zde mají jedinečnou příležitost ukázat své kvality. Je navíc všeobecně známo, že reprezentační trenér Tomáš Konečný na výkon ze závodu v Kyjově dost hledí při nominacích. Hlavně pokud jde o nominace na Závod míru ať už juniorů či U23,“ říká k závodu ředitel seriálu Jakub Edr.


Přesto, že je trať mimořádně spravedlivá, úspěch může zajistit také dobře zvolená týmová taktika, jak ostatně v minulém roce ukázal Elkov Author, který navíc startoval pouze ve čtyřech. V letošním roce bude mít na startu ještě o jednoho závodníka méně, a kromě zahraničních týmů pojede také například reprezentant Karel Vacek, který je jedním z horkých favoritů.

Nejlepší český tým Elkov Author nebude mít obhajobu vůbec jednoduchou. Těší mě, že startovní listina je té z Bíteše velmi podobná a startovní pole bude kvalitní. Každý start v takové konkurenci je pro naše závodníky důležitý, zejména pro mladé závodníky to jsou zkušenosti, což je vlastně i smyslem celého ŠKODA CUPu. Vychovat konkurenceschopné jezdce,“ doplňuje Edr. 

Druhý závod ŠKODA CUPu 2019 se koná v neděli 14. dubna, diváci však mohou většinu elitních týmů vidět o den dříve, kdy se koná kritérium v ulicích města Kyjova.
 
Zdroj: TZ Judita Lorencová, Foto: Jan Brychta
Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí