Druhý a třetí závod silničního poháru ŠKODA CUP ovládl tým Elkov Kasper

Druhý a třetí závod silničního poháru ŠKODA CUP ovládl tým Elkov Kasper

Datum vydání: 23.04.2023

Severní Čechy hostili o tomto víkendu 2. a 3. závod Českého poháru v silniční cyklistice pod názvem ŠKODA CUP. V sobotu se závodníci utkali v okolí Krásné Lípy, v neděli na ně pak čekal okruh okolo České Kamenice. 

 

Druhý díl poháru v Krásné Lípě vyhrál devatenáctiletý Tomáš Přidal jezdící v kategorii U23 let prvním rokem. Spolu s ním se postavili na stupně vítězů jeho týmový kolega Michael Boroš a třetí skončil maďarský jezdec Marton Dina z celku ATT Investments. 

 

Hned v prvním okruhu dlouhém 12,4 km na trase Krásná Lípa, Kyjov, Doubice, Krásná Lípa, který jezdci absolvovali jedenáctkrát (celkem 136,4 km) unikli z pelotonu Přidal, Tomáš Jakoubek (ATT Investments) a Richard Habermann ze Sparty Praha. Trio bylo v úniku dvě třetiny závodu. Potom v pelotonu zrychlili jezdci ATT Investmens a závodní pole se rozdělilo. Vepředu se vytvořila osmičlenná skupina, která se ale v dalším průběhu zredukovala na pětici Přidal, Matěj Zahálka, Michael Boroš (oba Elkov Kasper), Dina a Daniel Turek (ATT Investmens), který z ní však později odpadl. V posledním okruhu nastoupil Dina, získal k dobru čtvrt minuty, ale soupeři jej dostihli a pět kilometrů před cílem rozhodl samostatným nástupem Přidal, který projel cílem s náskokem téměř půl minuty před dvojicí Boroš - Dina, která spurtovala o druhé a třetí místo. 

"Zatím jsem v elitní kategorii jel tři jednorázové závody a jeden etapový podnik ve Francii, toto byl pátý závod. Hned v prvním kole jsem nastoupil do úniku a cítil jsem, že se mi jede hodně dobře. Postupně nás dojeli další jezdci, a nakonec se vedoucí skupina rozdělila. Vepředu jsme zůstali čtyři, z toho tři od nás. Týmový taktika zafungovala skvěle, roznastupovali jsme si jej a slavili úspěch. Pro mě je to rozhodně zatím největší cyklistický úspěch," říkal v cíli Tomáš Přidal, který první závod ŠKODA CUPu ve Velké Bíteši nedokončil pro zažívací problémy.

V nedělním třetím závodě poháru rovněž v prvním okruhu unikla skupina, tentokrát šestičlenná, v níž byli Kašpar, Slovák Kováč z CAT Trenčín, Zahálka,Neuman (Elkov Kasper), Schlegel (reprezentace ČR) a Dina. 
 

V polovině závodu měli k dobru minutu a půl, po čtvrtém kole minutu. První odpadl v pátém kole Kováč, ale pětice za deště pokračovala dále a před závěrečným kolem měla náskok dvou minut před trojicí pronásledovatelů. V posledním okruhu nestačil Schlegel a v samotném závěru trochu zaostal i Neuman, takže na stupně vítězů zbylo trio v němž měli převahu cyklisté ATT Investmens, ale ani to jim k prvenství nestačilo. Snažili se osamoceného Zahálku překvapit, ale ten se nedal, a nakonec v závěrečném kopci ztratil kontakt Kašpar a ve spurtu Zahálka předčil Dinu.

"Dnes jsem měl super nohy. Mě takové závody sedí, když se jede od staru do cíle a nikdo se nešetří. Podobné závody jsme nyní jeli ve Francii. V závěru měli soupeři převahu a já zkoušel čekal na Dominika (Neumana), ale stále ztrácel. Chvílemi se soupeři šponovali sami, mysleli si, že mě překvapí nástupy. V kopci jeden odpadl a já pak již čekal jen na spurt, na něž jsem si dnes věřil," řekl v cíli vítězný Matěj Zahálka.


Výsledky:
 

Krásná Lípa:
 

1. Přidal 3:29:32, 2. Boroš (oba Elkov Kasper), 3. Dina (Maď./ATT Investments) oba +25, 4. Zahálka (Elkov Kasper) +34, 5. Turek 2:45, 6. Otruba (oba ATT Investments) +4:14.

 

Česká Kamenice:
 

1. Zahálka (Elkov Kasper) 4:08:42, 2. Dina (Maď./ATT Investments) stejný čas, 3. Kašpar (ATT Investments) +4, 4. Neuman (Elkov Kasper) +43, 5. Schlegel (reprezentace ČR) +2:49, 6. Jakoubek (ATT Investments) +6:30.

 

Pořadí po třech závodech:
 

1. Zahálka 105, 2.Neuman 91, 3. Boroš 70, 4. Přidal (oba Elkov Kasper) 66, 5. Kašpar 62, 6. Pavel Kelemen (ATT Investments) 60.


Kategorie U23:

1. Přidal 60, 2. Camrda (ATT Investments) 36, 3. Obdržálek (Rlkov Kasper) 31.


Nejlepší nováček:

1. Přidal 60, 2. Mráz (Elkov Kasper) 17, 3. Chýle (ATT Investments) 11.

 

FOTO: Jan Brychta, zdroj: TZ ČSC


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí