Druhá etapa Cyprus Sunshine Epic přinesla výrazný úspěch Čechů!

Druhá etapa Cyprus Sunshine Epic přinesla výrazný úspěch Čechů!

Datum vydání: 28.02.2020

Druhá etapa Cyprus Sunshine Epic byla ve znamení výborně jedoucích českých reprezentantů. 

 

Ondřej Cink s Bartolomiejem Wawakem (Kross Racing Team) vybojovali vítězství a do zítřejšího závodu nastoupí v zářivých dresech vedoucího týmu. Kristian Hynek s Martinem Stoškem získali stříbro a posunuli se na čtvrté místo průběžného pořadí. Soustředěně jedoucí Jitka Čábelická s Tanjou Zakelj (Gapp Systém - Unior) dnes vybojovaly etapový bronz a se ztrátou necelé půl minuty figurují celkově na čtvrté příčce.

 

Je velmi zajímavé sledovat, jakou taktiku volí jednotlivé týmy s ohledem na velmi neobvyklý formát závodu dvojic. Běžná praxe totiž započítává do celkového pořadí čas druhého jezdce každé dvojice. Zde však pořadatelé sčítají oba časy jednotlivých dvojic a tím pádem vzniklé ztráty mezi jednotlivými týmy dosahují mnoha minutových rozdílů. Týmy kde jsou mezi jezdci větší výkonnostní rozdíly volí taktiku individuálních jízd každého ze závodníků, zatímco výkonnostně vyrovnané týmy spolupracují po celou etapu.

“Jedeme spolu, je to pro nás výborný trénink na Cape Epic,” naznačuje týmovou taktiku Kristian Hynek. 

Týmovou spolupráci volí i Jitka Čábelická s Tanjou Zakel a Karla Štěpánová s Janou Czeczinkarovou.

“Holky jedou velmi odpovědně jedna ke druhé, pomáhají si, velmi dobře se na to dívá,” přibližuje reprezentační trenér Viktor Zapletal. 

“Myslím si, že Jitka s Tanjou by pro příští rok klidně mohly přemýšlet o Cape Epic, mají vyrovnanou výkonnost a tím jsou velmi silné,” dodává Zapletal.

“Radost mi ale dělá i druhá dívčí dvojice složená z Karly Štěpánové a mladičké Jany Czeczinkarové. Holky bojují jako lvice a opravdu vzorně spolupracují. Nebýt dnešního nešťastného defektu Karly, útočily by na etapové čtvrté místo. Ale učebnicovou spoluprací zvládly provizorní opravu i přejezd do depa k mechanikovi Tomáši Dvořákovi, který problém rychle vyřešil a velké úsilí pak vložily do následné stíhací jízdy do cíle,” chválí sympatickou českou dvojici reprezentační trenér.

Individuálně naopak závod pojímá vedoucí tým Kross Racing, který čerpá především z vynikající kondice Ondřeje Cinka, který si jede vlastní tempo na čele závodu s cílem vytvořit co nejlepší individuální čas.

 

Stejnou taktiku pro dnešní etapu volil i Jaroslav Kulhavý s Janem Vastlem.

“Honza má formu, jede výborně, mám z něho radost. Ale starosti máme s Járou, kterého znatelně limituje nepříjemné nachlazení, které ho provázelo už minulý víkend během závodů ve Španělsku. Uvidíme, jak se bude cítit zítra ráno, ale zvažujeme, že Jára do dalších etap nenastoupí s ohledem na pro nás velmi důležitý start v Cape Epic,” přibližuje dění v českém týmu Viktor Zapletal.

 
 

Foto: Reprezentace MTB


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí