Drama v soutěži týmů ŠKODA Pražského MTB poháru, vítězem je ADASTRA!

Drama v soutěži týmů ŠKODA Pražského MTB poháru, vítězem je ADASTRA!

Datum vydání: 27.09.2022

Mládežnický celek Adastra Cycling Team se stal vítězem soutěže týmů ŠKODA Pražského MTB poháru pro rok 2022. Rozhodnul o tom dramatický závěr finálového závodu v Motole. Druhé místo obsadil „objev roku“ tým Rexonix Racing Team a třetí příčku vybojoval rovněž výborně finišující BIKE Puzzle Team.

V soutěži týmů ŠKODA Pražského MTB poháru 2022 bodovalo celkem 38 celků z celé České republiky a jeden tým zahraniční.
 
Soutěž týmů Pražského MTB poháru má za sebou patrně nejdramatičtější ročník sledované soutěže, ve které se hodnotí v každém pohárovém kole výsledky tří nejlepších jezdců daného klubu, ve třech odlišných kategoriích.

Do finálového závodu nastupoval ve vedení tým Rexonix Racing Team s jednobodovým náskokem před Adastra Cycling Teamem, s mírnou ztrátou následován týmy Bike Puzzle Team a Kross Bikeranch Junior Team.

Zatímco Rexonix nenavázal na výborně zvládnutý závod v Libuši, tak Adastra s odpovědným přístupem a odhodláním všech jezdců zaznamenala jeden ze svých vůbec nejlepších závodů sezóny a po zásluze slaví cenné klubové vítězství a na poličku  s týmovými trofejemi umístí unikátní pohár s pražskou dlažební kostkou. 
 
Adastra Cycling Team tak stává dvojnásobným vítězem klubové soutěže a doplňuje celky Dukly Praha a Expres CZ Tufo Team Kolín, které v minulosti prestižní soutěž dokázaly ovládnout dvakrát.   

A je potřeba dodat, že celý početný mládežnický tým Adastry, včetně trenérů a rodičů pojal finálový závod jako opravdovou sportovní „výzvu“, o čemž svědčí řada intenzivních týmových tréninků na trati motolských trailů v posledních dvou týdnech, kde jezdci s trenéry s obdivuhodným úsilím pečlivě pilovali každou z nástrah náročné a technické trati. 
 
„Jsme rádi, že se mlaďochům podařilo v Motole na posledním závodě zvrátit ten "výsledkový výpadek" z Libuše. Je příjemné opět po 4 letech vidět naše barvy na nejvyšším stupínku v teamové soutěži. A to hned ze dvou důvodů. Vypadá to, že jsme prožili generační obměnu , neboť body většinou sbírají jiná jména než před 4 roky. A zadruhé to neuvěřitelně stmeluje a motivuje kolektiv. Starší mazáci fandí těm nováčkům a berou je "do party". A pak Ti menší, co teprve začínají dělat první cyklistické krůčky, pozorují své starší vzory, kteří už vozí medaile a to je motivuje k většímu tréninkovému úsilí. A my trenéři to pak máme vlastně strašně jednoduché -:)“ říká s úsměvem šéf početného a sympatického středočeského celku Pavel Mišoň, jehož tým už dodal, během své krátké historie, do české mládežnické a juniorské reprezentace několik výrazných talentů.  
    
O vyrovnanosti letošní soutěže svědčí i skutečnost minimálních bodových rozdílů mezi prvními čtyřmi celky a uznání zaslouží i další týmy v pořadí. Rexonix Racing Team si svými výbornými výkony v sezóně vysloužil titul „objev roku“, postaral se o sympatické oživení bikové klubové scény a disponuje mladými jezdci s nepopiratelným talentem k výkonnostnímu sportu.

O překvapení lze hovořit i v případě zpočátku nenápadného BIKE Puzzle Teamu, jehož síla ale v průběhu sezóny rostla a třetí příčka v takto silně obsazené soutěži by měla být velikou motivací pro děti, rodiče a především trenéry do příštího roku.  
Srdnatě bojoval i čtvrtý v pořadí, mládežnický Kross Bikeranch Junior Team, který přípravě na závod v Motole věnoval podobné úsilí, jako vítězná Adastra, výrazně zdramatizoval finálový závod a pokud tento tým přistoupí s podobnou odpovědností k celému příštímu ročníku ŠKODA Pražského MTB poháru, mohou pomýšlet na příčky nejvyšší.
             
Historie týmové soutěže ŠKODA Pražského MTB poháru:
2016:  Dukla Praha
2017:  Dukla Praha
2018:  ADASTRA Cycling Team
2019:  NUTREND Specialized Racing
2020:  Expres CZ Tufo Team Kolín
2021:  Expres CZ Tufo Team Kolín
2022:  ADASTRA Cycling Team
 
Výsledky týmové soutěže Pražského MTB poháru 2022 zde.
Celkové pořadí seriálu po 6 závodech na www.sportt.cz.
Více informací na www.prahamtb.cz.
 
Foto: Pavel Křikava, zdroj: TZ pořadatelé


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Peter Sagan jel svůj poslední závod, vybojoval stříbrnou medaili na mistrovství Slovenska MTB
24.07.2024 | Kategorie: MTB

Peter Sagan na Slovenském mistrovství horských kol v Košicích obsadil druhé místo. Tento výsledek pravděpodobně znamenal jeho poslední profesionální závod. 

 
Sokolovská 24 MTB: 6. ročník – Mistrovství ČR na 24 hodin MTB
24.07.2024 | Kategorie: MTB, ostatní
Již po šesté se uskuteční oblíbený vytrvalostní závod Sokolovská 24 MTB.
Výsledky: MČR XCO Harrachov
20.07.2024 | Kategorie: MTB
Kompletní výsledková listina z MČR v Harrachově.
Giant představil nejnovější generaci svých gravel kol
18.07.2024 | Kategorie: MTB, cyklokros
Nová řada gravel kol je vybavena vnitřním vedením kabelů a integrovaným úložným prostorem pro vyšší rychlost a všestrannost.
Perfektní sportovní doplněk – prémiové samolepky na kolo
16.07.2024 | Kategorie: Komerční sdělení

Vítejte ve světě, kde váš cyklistický zážitek právě dostal novou dimenzi. StickersMakers vyrábí prémiové samolepky určené pro amatérské i profesionální sportovce.

» více novinek a videí