Dominance týmu Quick-Step Floors letos nezná mezí!

Dominance týmu Quick-Step Floors letos nezná mezí!

Datum vydání: 17.09.2018

Elitní belgická ​stáj v neděli zaznamenala díky Elia Vivianimu, Fabiu Jakobsenovi a Julianu Alaphilippovi 65., 66. a 67. vítězství sezony. 

Stáj Quick-Step Floors letos dává na frak všem ostatním konkurentům, a to jak v počtu vítězství, tak v bodování World Tour. V neděli stáj úřadovala rovnou na dvou frontách zároveň, když italský spurter Elia Viviani vyhrál závěrečnou etapu Vuelty v Madridu, svou třetí v závodě. Julian Alaphilippe se navíc o pár tisíc kilometrů na východ stal celkovým vítězem etapáku Okolo Slovenska, kde zase v poslední etapě kraloval parťák a talentovaný spurter Fabio Jakobsen.

Belgickému týmu tak počet vítězství v dosud probíhající sezoně narostl na neuvěřitelných 67. Za celou loňskou sezonu přitom výběr Patricka Lefevera posbíral triumfů 56. I to by letos s přehledem stačilo k primátu mezi všemi World Tour stájemi. V počtu vítězství druhý v pořadí, tým Sky, má na svém kontě 39 triumfů a taková švýcarská Kaťuša - Alpecin na druhém konci spektra pouhých 5 (!).  

Není tak divu, že Quick-Step Floors s 12 772 body suverénně vede i bodování seriálu World Tour a to i díky Zdeňku Štybarovi, který posbíral pátý největší bodový zisk z celého týmu - 1019 bodů. Za belgickou ekipou je na druhém místě britský tým Sky s 9270 body. Třetí je pak německá Bora-hansgrohe (8408), která těží hlavně z téměř třítisícového bodového příspěvku Petra Sagana. 

Slovenského cyklistu v čele individuálního pořadí vystřídal čerstvý vítěz Vuelty, Simon Yates (Mitchelton-Scott). Za letošní nejúspěšnější stáj sbírá nejpilněji body spurter Viviani, jemuž k 2399 bodům pomohly mimo jiné i 4 vítězné etapy na Giru a 3 na Vueltě. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Elia Viviani (@eliaviviani),

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Quick-Step Floors Cycling Team (@quickstep_team),

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Quick-Step Floors Cycling Team (@quickstep_team),

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Quick-Step Floors Cycling Team (@quickstep_team),


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí