Dominance stáje Quick-Step Floors pokračuje, Terpstra vyhrál Flandry!

Datum vydání: 01.04.2018

Nizozemec Niki T​erpstra předvedl další ukázku ohromné síly, když po sólo jízdě vyhrál monument Okolo Flander, stáj Quick-Step Floors má jednadvacáté vítězství sezony! 

Niki Terpstra se dnes stal po 32 letech prvním Holanďanem, kterému se podařilo vyhrát vlámský monument Okolo Flander. Naposledy to samé dokázal Adrie van der Poel, otec cyklokrosové hvězdy Mathieu van der Poela. 

Terpstra vyhrál stejně jako minulý pátek na E3 Harelbeke po sólo úniku. Tentokráte vyrazil z elitní skupinky jezdců, aby se přehnal přes skupinku uprchlíků a dokázal až do cíle udržet náskok před dalšími favority. Hodně vydřené a zasloužené druhé místo bere teprve dvaadvacetiletý dánský talent Mads Pedersen (Trek-Segafredo), který dojel do cíle za Terpstrou, ale před dotírající čelní skupinou. 

V té nechyběli Terpstrovi parťáci z letos suverénní stáje Quick-Step Floors, Philippe Gilbert a Zdeněk Štybar, Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), či Greg van Avermaet (BMC). V souboji o třetí místo nakonec přesprintoval nesobecký obhájce titulu Gilbert dalšího Dána a vítěze letošního Omloop het Nieuwsblad, Michaela Valgrena (Astana). Gilbert, stejně jako nakonec desátý Štybar, pak v cíli radostně objímal parťáka a hrdinu závodu. Modrá mašina nebyla ani dnes k zastavení!



 

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí