Dominance ATT Investments při ŠKODA CUPu v Hrabyni

Dominance ATT Investments při ŠKODA CUPu v Hrabyni

Datum vydání: 03.09.2023

Jakub Otruba z týmu ATT Investments ovládl šestý díl seriálu Škoda Cup 2023. Společně s týmovými kolegy dominovali podniku, který se jel v Hrabyni u Ostravy. Mezi pěti nejrychlejšími v cíli bylo hned kvarteto závodníků formace z Pardubic.

„Dokonale jsme využili převahy, kterou jsme v čelní skupině měli. Bylo jasné, že vítěz bude někdo z nás. Takže bylo jen důležité, abychom si pohlídali polského závodníka, jenž s námi jel. Ale to byla otázka jednoho nástupu,“ rekapituloval průběh závodu Jakub Otruba, pětadvacetiletý rodák z Olomouce.

Úvod šestého podniku seriálu Škoda Cup 2023 se nesl ve znamení pomalejšího tempa. Ovšem sedm kol před cílem se oddělila z hlavního pole větší skupina.

„Bylo tam dvanáct jezdců. Po jednom okruhu jsme si dokázali vypracovat náskok téměř čtyři minuty, takže bylo jasné, že o vítězi se bude rozhodovat mezi námi,“ vracel se k jednomu z klíčových okamžiků závodu Jakub Otruba.

Po jednom z nástupů se odpoutal ze skupiny.

„Když jsem viděl, že za mnou jedou tři kluci z našeho týmu a zcela jsme odpárali závodníky Elkovu, tak jsem nechápal, co se za mými zády odehrálo. Ale byl jsem pochopitelně rád, že budu mít tak velkou podporu,“ usmíval se muž, který oslnil třetím místem při Sibiu Tour a následně stejný úspěch zopakoval při Czech Tour.


Ve finále se rozhodovalo o vítězi mezi kvartetem borců v dresech ATT Investments a polským cyklistou z formace Lubelskie Perla Polski.

„Musím vyzdvihnout jeho přístup. Byl férový a točil se s námi na špici. Bylo pak o jednom nástupu, abychom se ho zbavili. S parťáky jsme se domluvili, že vyhraju já, protože jsem měl nejvíce bodů v průběžném hodnocení seriálu. Ale závod mohl ovládnout vážně kdokoliv, z nás“ popisoval Jakub Otruba, pro něhož šlo o letošní první vítězství v seriálu Škoda Cup.

Předešlé závody Škoda Cupu vyhráli Pavel Kelemen (ATT Investments), Tomáš Přidal (Elkov Kasper), Matěj Zahálka (Elkov Kasper), Michael Boroš (Elkov Kasper), Adam Ťoupalík (Elkov Kasper). Seriál vyvrcholí 24. září závodem v Lovosicích.

 

Výsledky:
 

1. Jakub Otruba (ATT Investments) 4:01:22,1 hod., 2. Jiří Petruš (ATT Investments) stejný čas, 3. Pawel Szóstka (Pol., Lubelskie Perla Polski) +1:07,9 min., 4. Daniel Turek (ATT Investments) +1:09,2 min., 5. Marton Dina (Maď., ATT Investments) +1:13,1 min., 6. Šimon Vaníček (ČEZ Cyklo Team Tábor) +9:30,9 min.

 

Průběžné pořadí seriálu Škoda Cup 2023: 1. Michael Boroš 169 bodů, 2. Matěj Zahálka 150, 3. Dominik Neuman (všichni Elkov Kasper) 129, 4. Jakub Otruba (ATT Investments) 127, 5. Šimon Vaníček (ČEZ Cyklo Tábor) 118, 6. Jan Kašpar (ATT Investments) 93.

 

Foto: Jan Brychta, TZ: ČSC


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Prima CUP na Dolní Moravě nebude jen o cyklistice, užije si ho každý
29.04.2024 | Kategorie: MTB
Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (29.4-5.5.2024)
29.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
Otevření cyklistické sezony 2024 Tatranu Kohoutovice
28.04.2024 | Kategorie: ostatní
Dne 27. dubna otevřeli cyklisté Tatranu Kohoutovice novou sezonu.
Canyon Neuron:ONfly – Elektrizující jízda nové generace!
26.04.2024 | Kategorie: MTB
Canyon představuje svůj nejnovější model elektrického horského kola, Neuron:ONfly 2024. Tento model přináší řadu inovací a vylepšení, které posouvají hranice toho, co je možné dosáhnout s elektrickým horským kolem.
Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
» více novinek a videí