Dohoda s UCI rozšiřuje v roce 2021 cyklistickou nabídku Eurosportu

Dohoda s UCI rozšiřuje v roce 2021 cyklistickou nabídku Eurosportu

Datum vydání: 20.01.2021

Eurosport pokračuje v upevňová​ní svého postavení tzv. Domova cyklistiky a pro rok 2021 si od Evropské vysílací unie (EBU) zajistil řadu práv na vysílání světových akcí Mezinárodní cyklistické unie (UCI). 

 

Dohoda zahrnuje nejprestižnější šampionáty UCI včetně Mistrovství světa v silniční cyklistice, Mistrovství světa v dráhové cyklistice, Mistrovství světa horských kol, Mistrovství světa BMX, Mistrovství světa v městské cyklistice a Mistrovství světa v cyklokrosu.

V roce 2021 uvidí diváci cyklistiku na Eurosportu více než 290 dní. Nebudou chybět nejprestižnější silniční cyklistické závody – všechny tři Grandtour, všech pět Monumentů
a více než 35 závodů UCI World Tour. To vše na Eurosportu, Global Cycling Network
a v nabídce Eurosportu na discovery+* na trzích, kde byla platforma již uvedena. Elitní cyklisty světa uvidíme i na Letních olympijských hrách 2020, z nichž nabídne Discovery na svých platformách živě každou minutu.

 

Andrew Georgiou, President, Eurosport and Global Sports Rights & Sports Marketing Solutions:

„Nová dohoda s UCI a EBU svědčí o našem závazku bavit největší komunitu cyklistických fanoušků na světě prostřednictvím Eurosportu nebo GCN a zároveň posiluje vztahy Discovery s UCI. Discovery již úzce spolupracuje s UCI na několika iniciativách, přičemž Eurosport Events se stane klíčovým partnerem při realizaci nové soutěže UCI Track Cycling Champions League, která bude zahájena v tomto roce. Rok 2021 si budou cyklističtí fanoušci pamatovat. Bude to rok, během něhož Eurosport, discovery+ a GCN nabídnou nejvášnivějším cyklistickým fanouškům stovky akcí. Což znamená, že budeme společně sledovat nejlepší cyklisty světa napříč různými disciplínami po celý rok včetně jejich výkonů na olympijských hrách.“

Tento rok se od začátku formuje jako rok pro fanoušky cyklistiky napříč disciplínami.
Což znamená ještě širší sportovní nabídku Eurosportu na discovery+, streamovací službě, nového domova prvotřídního a bezkonkurenčního obsahu Eurosportu. 

 

Klíčová data dohody:

  • 24. ledna – závěrečný závod SP v cyklokrosu v Belgii
  • 30.–31. ledna – MS v cyklokrosu v Belgii
  • 17.–22. srpna – MS BMX v Nizozemsku
  • 25.–28. srpna – MS horských kol v Itálii
  • 18.–26. září – MS v silniční cyklistice v Belgii
  • 13.–17. října – MS v dráhové cyklistice v Turkmenistánu
  • zatím nepotvrzeno – MS v městské cyklistice 
* V Evropě od roku 2021 nejdříve ve Velké Británii, Irsku, Itálii, Nizozemsku a severských zemích; distribučními partnery jsou Sky ve Velké Británii a TIM v Itálii.
 

 
Zdroj a foto: TZ Media List, Getty Images

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Cape Epic 2024: Stošek s Vakočem vstupují do elitní desítky
18.03.2024 | Kategorie: MTB
Jihoafrická republika hostí legendární závod Cape Epic pro dvojice na horských kolech, a první etapa již nabídla napínavé souboje na trati dlouhé 88km s převýšením 2450m.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (18. 3 - 24. 3. 2024)
18.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne.
Cape Epic 2024: Prolog ovládli Schurter s Finim, Stošek s Vakočem obsadili 15. místo
17.03.2024 | Kategorie: MTB
Ve sluncem rozpálené Jihoafrické republiky se rozpoutal další ročník tradičního etapového závodu Cape Epic dvojic na horských kolech. V pelotonu, který se vydal na neúprosnou pouť vyprahlou krajinou, nechybí ani tři české dvojice.
Specialized představil novou generaci svého XC modelu Epic
13.03.2024 | Kategorie: MTB

Když se podíváme na současný trh s horskými koly, je zřejmé, že Specialized Epic 8 je výjimečným přírůstkem, který přináší nejen výkon, ale i inovace, které jsou v souladu s nejnovějšími trendy v cyklistice.

AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (11. 3 - 17. 3. 2024)
11.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
 

Začátek nového týdne znamená další vlnu slev! Opět jsme tento týden nelenili a připravili jsme si pro Vás další přehled slev. Ať už máte jakékoliv přání, naše výběry Vám pomohou najít skvělé produkty a zároveň ušetřit peníze.

 
» více novinek a videí