Do Lanškrouna míří cyklistická elita

Do Lanškrouna míří cyklistická elita

Datum vydání: 01.07.2015

Druhou červencovou sobotu, 11. 7. 2015, se v Lanškrouně uskuteční Český pohár na silnici, který pro letošní sezonu nese název Force Cup. Diváci se mohou těšit na přední elitní cyklistické týmy, jakými jsou Whirlpool Author, Dukla Praha, TJ Favorit Brno, SKC Tufo Prostějov nebo CK Příbram - Fany Gastro a mnoho dalších.

Závod, jenž je vypsán pro kategorie elite a muži do 23 let, pořádá cyklistický tým SKP Duha Lanškroun společně s hradeckým oddílem HK - cyklo s. r. o..
  
 
Start a cíl závodu se odehraje na lanškrounském náměstí J. M. Marků, kde se jezdci po poledni, ve 13 hodin, vydají na těžký kopcovitý okruh, který po pár kilometrech začíná dlouhým stoupáním do Laudona směrem na obec Chudoba. Trasa dále vede k obci Cotkytle. Zde opět následuje prudké nepříjemné stoupání. Peloton si při panoramatu rozhledny Lázek odpočine dlouhým rychlým sjezdem do Tatenic přes obec Strážná. Poté bude následovat zvlněný terén přes Lubník, Sázavu, Rudoltice a Lanškroun, kde tuto závěrečnou pasáž může dost znepříjemnit protivítr, před kterým nebudou mít jezdci žádnou možnost úkrytu. Okruh dlouhý 42,3 kilometru závodníci pojedou celkem třikrát.
 
Po absolvování hlavních okruhů budou následovat čtyři zkrácené 12,4 kilometru dlouhé okruhy přes Lanškroun – Rudoltice - odb. Ostrov – Lanškroun. Celková délka závodu činí 176, 5 kilometru a cíl je naplánovaný v 17:30 na lanškrounském náměstí.
 
Trasa závodu nebude pro převážnou část pelotonu neznámá, jelikož všechny významné body již navštívili buď v kategorii starších žáků na Malém závodu míru, nebo jako junioři při etapovém závodě Regionem Orlicka. Stejně jako v roce 2005 šestý muž letošního Gira Leopold König (Sky) nebo v roce 2006 slovenská hvězda Peter Sagan (Tinkoff-Saxo).
 
Za pořadatelé vám závod vřele doporučujeme. Čeká na vás skvělá podívaná v nádherném prostředí Orlických hor. Přijďte podpořit závodníky a nasát cyklistickou atmosféru. Mezi oblíbená místa fanoušku z Malého závodu míru a Regionu Orlicka patří kopec Laudon, Cotkytle, Lázek nebo závěrečný Lískový kopec před Lanškrounem.

Mapka: pořadatelé, foto: Vlastimil Homola


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
» více novinek a videí