Dlask věří v medailový úspěch

Dlask věří v medailový úspěch

Datum vydání: 06.11.2015

První cyklokrosový vrchol sezony je tu. V nizozemském Huijbergenu si nejlepší evropští jezdci v sobotu rozdělí pět sad medailí na šampionátu starého kontinentu. A premiéru si na takto velké akci odbude nový reprezentační kouč Petr Dlask, který se netají medailovými ambicemi.

"Na mistrovství jedeme s tím, že chceme domů přivést minimálně jednu medaili a pokud budou dvě a více, bylo by to super,“ řekl Petr Dlask, v jehož sestavě nakonec chybí Elizabeth Ungermanová, která se omluvila kvůli nemoci, přesto bude na startu úctihodný počet českých jezdců - osmadvacet.

Pochopitelně největším medailovým želízkem je Pavla Havlíková, která na druhém závodu Světového poháru vybojovala třetí místo a v sezoně již sedmkrát stála na nejvyšším stupni. Svoji premiéru si na evropském šampionátu odbudou ženy kategorie U23 a i tam by české závodnice měly promluvit do boje o medaile. Premiérově pojedou na ME i muži elite.

"Dnes lehce mrholí a okruh je kombinací trávy s pískem. Naši jezdci a závodnice potřebují závodit venku s nejlepšími, aby si postupně na konkurenci zvykli. Proto uvítám každé umístění v elitní desítce v kategorii mužů a juniorů," řekl z dějiště šampionátu pro webové stránky ČSC Petr Dlask.

V úvodním závodu kategorie juniorů se představí hned osmička našich jezdců.

"Doufám, že se kluci už uklidnili, jsou otrkanější a mají za sebou víc závodů. Věřím, že alespoň jeden z nich je schopen zajet do desátého místa,“ pokračoval Dlask.

V kategorii mužů do 23 let máme čtyři zástupce, největším želízkem bude Adam Ťoupalík.

"Měl by skončit minimálně do první desítky,“ odhadl český trenér jeho ambice a v kategorii elite bude bojovat o titul hned devět reprezentantů.

Cíl zůstává podobný jako v ostatních kategoriích.

"Kluci by měli atakovat první desítku. Už jsou natolik zkušení a připravení, že by jim písečné sjezdy a výjezdy neměly dělat problémy,“ poukázal Dlask na těžkou a náročnou trať.  

Hned v neděli čeká část českých reprezentantů další měření sil. Šest nejlepších juniorů a tři jezdci do 23 let se zúčastní závodu zařazeného do série Superprestige, který se pojede v belgickém Ruddervoorde.

"Bude to další skvělá šance ke vzájemné konfrontaci,“ pochvaluje si reprezentační kouč nabitý program.

Zdroj: ČSC


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí